128 GB'lık iPad resmen açıklandı

Apple'ın 128 GB'lık iPad için çalışmaları uzun süredir konuşuluyordu. Konuyla ilgili Apple'dan açıklama geldi ve 128 GB'lık iPad resmen duyuruldu.

Şirketten yapılan resmi açıklamaya göre 128 GB'lık iPad, retina ekrana sahip olacak. Diğer iPad modellerinde olduğu gibi 128 GB'lık modelde, Wi-Fi ve 4G bağlantısı olacağı yapılan açıklama yer alıyor.

Fiyat konusundaysa Apple, 128 GB'lık modelle gelmiş geçmiş en pahalı iPad modelini pazara sunmuş olacak. Çünkü cihazın Wi-Fi modeli 799 dolar, 4G bağlantılı modeliyse 929 dolarlık fiyatla kullanıcılara sunulacak. Cihazın Türkiye fiyatları henüz açıklanmadı, ama bir tahminde bulunmak gerekirse 128 GB'lık iPad'in 2 bin TL'den fazla olacağını belirtelim.

Türkiye fiyatı 2 bin TL'den fazla olabilir

Öte yandan cihazda 9.7-inçlik retina ekran, A6X işlemci, HD Facetime kamera ve iOS 6.1 işletim sistemi bulunacak. Şirketten yapılan açıklamaya göre cihazın çıkış tarihi ise 5 Şubat olarak açıklanmış durumda. Apple'ın Türkiye'ye cihazları birkaç ay sonra gönderebileceğini tahmin ediyoruz.

Apple'ın pazarlamadan sorumlu başkan yardımıcısı Phil Schiller, iPad 128 GB modeliyle ilgili olarak, 300 binden fazla iPad uygulamasını hatırlatarak, iş ve kişisel amaçlı kullanımlar için hafıza kapasitesini yükselttiklerini söylüyor. Bunun yanı sıra Phil Schiller'ın paylaştığı rakamlara göre şu ana kadar 120 milyondan fazla iPad satılmış durumda.

Apple 128 GB'lık iPad modelini çıkarması daha fazla fotoğraf ve video gibi kişisel içeriklerin yanı sıra kullanıcıların daha fazla uygulama indirebilmesini sağlayacak. iPad uygulamalarının daha fazla yer kapladığını düşünecek olursak 16 GB gibi hafıza kapasitelerinin daha az uygulama aldığını söylemek yanlış olmaz. Bu yüzden iPad 128 GB, kapasite bakımından  kullanıcıların daha rahat kullanabileceği bir model olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.