Microsoft son çeyrekte 60 milyon adet Windows 8 sattı

Microsoft son çeyrekte 60 milyon adet Windows 8 sattı

Surface, Windows 8 ve Windows Phone 8 ile atağa geçen Microsoft, merakla beklenen 2012 yılı Ekim-Aralık dönemindeki mali tablolarını açıkladı. 2013 finansal yılının ikinci çeyreğini geride bırakan şirket, 21.4 milyar dolar gelir elde ederken, Windows 8 satışları yüzleri güldürdü.

Microsoft, 2013 finansal yılının ikinci çeyreğinde 21.4 milyar dolar gelir elde etti ev 6.3 milyar dolar kârın sahibi oldu. Şirketin hisse başı kârı ise 0.76 dolar olarak açıklandı. Şirket, geçen sene aynı dönemde 20.9 milyar dolar gelirle 6.6 milyar dolar kâr ederken, bir önceki çeyrekte 16 milyar dolar gelir ve 4.5 milyar dolar kârın sahibi olmuştu.

Geçen dönemlere göre bu artış Wall Street beklentilerinin altında kaldı. Önde gelen kurumların yaptığı araştırmalar Microsoft'un 21.56 milyar dolar gelire sahip olmasını bekliyordu. Ufak bir farkla da olsa Microsoft söz konusu beklentileri gerçekleştiremedi.

60 milyon Windows 8 satıldı

Mali tablolarda paylaşılanlar arasında Windows satışları yer aldı. 2012 yılı Ekim-Aralık ayları arasındaki dönemde Microsoft en önemli silahlarından biri olan Windows 8'i piyasaya sürmüştü. Açıklanan rakamlara göre söz konusu dönemde 60 milyon adet Windows 8 satışı gerçekleşti. Windows bölümünün gelirleri geçen sene aynı döneme göre yüzde 24 artarak, 5.8 milyar dolara yükseldi.

Ancak açıklanan bilançoda ne kadar Windows 8'in aktif edildiği ve Surface'in ne kadar satıldığına dair bilgiler yer almadı. Bilanço hakkında açıklamalarda bulunan Microsoft CEO Steve Ballmer, yeni Windows cihazları ve Office ile Windows ekosistemini güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Microsoft, her ne kadar geçen dönemlere oranla gelirini ve kârını arttırasa da mali tablonun Wall Street beklentilerinin altına kalması, şirketi borsada olumsuz etkiledi. Microsoft, seans sonrası işlemlerde yüzde 1.3 oranında değer kaybederek, hisse başı 27.2 dolara geriledi. Şirketin şu anki piyasa değeriyse 232 milyar dolar civarında bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.