Pinterest’in ilk yatırımcıları 30 milyon dolarlık hisse satıyor

Pinterest’in ilk yatırımcıları 30 milyon dolarlık hisse satıyor

En hızlı büyüyen sosyal ağlardan biri olan Pinterest’in erken dönem yatırımcıları yatırımlarının geri dönüşlerini almaya başladılar. 2006 yılında kurulan ve uzun süre davetiye sistemi ile kullanıcı kabul ettikten sonra geçtiğimiz yıl içerisinde tüm kullanıcılara kapılarını açan Pinterest, özellikle e-ticaret sitelerine yüksek miktarda trafik sağlıyor olması açısından büyük önem taşıyor.

Bu önem tabi ki Pinterest’in değerine de yansıyor. Bundan yaklaşık 9 ay kadar önce 1,5 milyar dolar değerleme ile 100 milyon dolarlık yatırım alan Pinterest hızlı büyümesini sürdürürken, SV Angel’dan gelen yeni bir yatırım ile sosyal ağ sitesinin ilk yatırımcıları da çıkışlarını gerçekleştirmeye başladılar.

TechCrunch kurucusu Michael Arrington’ın da ortaklığı bulunan SV Angel’ın yatırımı ile ilgili yine TechCrunch’ta yer alan bilgiye göre firma Pinterest’e 30 milyon dolarlık yatırım yaptı. Bu 30 milyon doların büyük kısmı sosyal ağ sitesinin erken dönem yatırımcılarının hisselerini almak için kullanılacak.

Böylece hem başta çıkışlarını gerçekleştirmiş olanlar olmak üzere tüm yatırımcılar için önemli bir motivasyon sağlanmış olacak, hem de şirketin küçük yatırımcı sayısı azalmış olacak. Özellikle ikincisi genellikle olası bir halka arz öncesinde yapılması tercih edilen hamlelerden biri olarak görülüyor. Yani bu satın alma aslında Pinterst’in borsaya açılma yönünde attığı ilk ciddi adım olabilir…

Twitter, Zynga, Square, Airbnb, Path ve Fab gibi pek çok girişimin de yatırımcısı olan SV Angel’ın 30 milyon dolarlık yatırımı, bir önceki 100 milyon dolarlık yatırım gibi 1,5 milyar dolar şirket değerlemesi üzerinden gerçekleşti. Yani bu hesapla yaklaşık olarak şirketin yüzde 2’lik payı SV Angel’ın eline geçmiş oldu.

Çıkış yapacak yatırımcıların kimler oldukları ve ne kadarlık hisse satacakları şu aşamada net değil ama bu yatırım maceralarını bir büyük kar oranı ile kapatmış olacakları kesin…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.