Sosyal medya Asya ve Çin pazarını nasıl değiştirdi? [DLD 2013]

Sosyal medya Asya ve Çin pazarını nasıl değiştirdi? [DLD 2013]

Münih'te düzenlenen DLD 2013 ikincü gününde paralel oturumlarla devam ediyor. DLD Konferansı'nın ikinci salonu olan Maxsaal'da sosyal medyanın Asya ve Çin pazarındaki yansımaları konuşuldu.

Panelin moderatörü, Çin ve Asya pazarındaki sosyal medya konusunda uzman olan Thomas Crampton'dı. Panelistler arasında ise Lowe China CEO'su Kitty Lun, China Youthology COO'su Kevin Lee, Mig33 kurucusu Steven Goh ve BDA Yönetim Kurulu Başkanı Duncan Clark gibi isimler yer aldı.

Panele, Çin'in en büyük e-ticaret sitesi Tmall.com için hazırlanmış bir reklam filmi ile başlandı ve Çin pazarının büyüklüğü vurgulandı. Lowe China CEO'su Kitty Lun, bu konu ile ilgili verdiği örnekte, her sabah ajansa geldiğinde çalışanlara e-ticaret siteleri üzerinden gelen kargoları gördüğünü ve e-ticaret hacminin büyüklüğünü aktardı.

Analog hükümetin, dijital insanları

BDA Başkanı Duncan Clark verdiği örnekte Çin için güzel bir tanımlama yaptı. Çin'in analog bir hükümete, ancak dijital insanlara sahip olduğunu söylemişti. Bildiğiniz gibi biz de sizlere Çin'de internet alanında yapılan sansürü konu alan bazı haberler vermiştik. Çin pazarının içinde olan konuşmacılara bakılırsa bu kara tablo pazarı inovasyona da teşvik etmiş. Örneğin Çin'de inovasyon web alanında değil, mobil alanda; tweet veya yazılarda değil, görsellerde ya da video alanında yaşıyor. Yani Çin bu konuda bir çıkış yolu da arıyor.

Kısacası son derece büyük ve genç sayılabilecek dinamik bir pazar olan Çin, büyüklüğü ile dikkat çekiyor ve büyümeye de devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.