Amerika'lıları üniversite sınavlarına hazırlayan Türk girişimi Score Beyond

Amerika'lıları üniversite sınavlarına hazırlayan Türk girişimi Score Beyond

Geçen hafta geldiğim Palo Alto'da birbirinden tutkulu Türk girişimcilerle tanıştım, Udemy ve Koding'i webrazzi okurları biliyor fakat başka bir girişimden/girişimciden bahsedeceğim, Score Beyond ve kurucusu Emrecan Doğan'dan. (İlerleyen günlerde diğer Türk girişimleri de yazmaya çalışacağım.)

Emrecan Doğan, Kindle'ın eski ürün yöneticisi ve buradaki herkes gibi kanı kaynayıp girişimci olmuş. Score Beyond ise mobilde çalışan sınavlara hazırlık platformları.

Score Beyond'un iki ürünü var ve ikisi de Amerika'nın YGS'si denebilecek SAT üzerine. SAT Up ise en öne çıkan ürünleri olarak göze çarpıyor. İlk bakışta farkedemeyeceğiniz çok ince düşünülmüş detayları var, kişiselleştirme ve bir sınavda kullanabileceğiniz tüm araçlar uygulamada mevcut.

Uygulama ile lokasyon bazlı olarak hangi şehirler hangi konularda iyi, hangi konularda kötü gibi bilgileri raporlayabiliyorlar, hatta okul bazında geri bildirimde de bulunulabiliyor. Emrecan'ın belirttiğine göre Amerika'lılarin matematik eğitimi gitgide zayıfladığından en çok test talebi bu alanda geliyormuş. Türkiye'deki gibi test çözme üzerine değil konuyu anlama üzerine odaklanan Amerika'lıların bu alışkanlıklarını değiştireceklerini söyleyen Emrecan, kendisinin de bol soru çözmesi sayesinde Hatay, sonra Boğaziçi sonra da Stanford'a uzanan bir yolculuğu olduğundan bahsetti.

SAT UP career

Palo Alto merkezli girişimde 12 tam zamanlı çalışan ve 20 yarı zamanlı sınav sorusu hazırlayan hoca bulunuyor. Marro.ws ile hatırlayacağınız Aykut Karaalioğlu da girişime destek oluyor ve pazarlamanın başında. Temmuz 2012'de kurulan şirket, Aralık 2012'de en son uygulamasını lanse etmiş ve şu anda 1.5 milyon kişinin SAT'e girdiği ülkede şimdiden 200 bin kullanıcıya ulaşmışlar ve şu ana kadar 3 milyon soru çözülmüş. 2013 hedefleri ise GMAT, GRE, Toefl gibi sınavları da portföylerine ekleyerek katlanarak büyümek.

İş Modelleri freemium şeklinde. Daha fazla soru isteyen, soru paketi isteyenleri yakında ücretlendirmeye başlayacaklar. Şu ana kadar aldıkları yatırım miktarı ise 800 bin dolar. Aralarında Türk yatırımcıların da olduğunu ancak isimleri açıkca paylaşmadıklarını belirtelim.

Buradaki en büyük problemlerden biri insan kaynağı ve maliyetler, Emrecan yakın zamanda Türkiye'de ofis açmak istediklerinden bahsetti. Özellikle mobile inanan ve Silikon Vadisi merkezli bir şirkette çalışmak isteyenlerin de kendilerine hemen başvurabileceğini belirttiler. Başvuru için Emrecan'a e-posta (emrecan scorebeyond.com) gönderebilirsiniz. Android ve IOS yazılımcılar büyüme planının başında yer alıyor. Global testlere soru hazırlama uzmanları da öncelikleri arasında yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.