App Store'dan 40 milyardan fazla uygulama indirildi

App Store'dan 40 milyardan fazla uygulama indirildi

Kullanıcıların uygulama konusundaki ilk göz ağrılarından biri olan Apple'ın uygulama mağazası App Store'dan yeni bir rekor daha geldi. Şirketten yapılan açıklamaya göre App Store'dan uygulama indirme sayısı 40 milyarı geçmiş durumda.

Yapılan açıklamaya göre App Store'un ulaştığı 40 milyar indirme sayısının, hemen hemen yarısı 2012 yılında gerçekleşmiş durumda. Yani 2012 yılında yaklaşık 20 milyar uygulamanın indirildiğini ifade edebiliriz. İşin aslına bakacak olursak, Apple 2012 yılı içerisinde 40 milyar indirme sayısını geçmeyi planlıyordu. Birkaç hafta gecikmeli olsa da Apple bu rakamı geçmiş oldu.

App Store'un rekor kırdığı ay ise Aralık oldu. App Store kullanıcıları Aralık ayında 2 milyar adetten fazla uygulama indirmiş durumda. Parantez içinde bir bilgi paylaşmak gerekirse, Apple'ın açıklamasında yer alan rakamlara uygulamaların güncellemeleri veya yeniden yüklenmesi dahil değil. Yani kullanıcıların bir kez yüklediği uygulamalar paylaşılan rakamlara dahil edilmiş.

2012'nin şampiyonu Temple Run

Raporda 75 milyondan fazla indirilerek 2012'nin en çok indirilen uygulamalardan biri olarak Temple Run paylaşılıyor. Temple Run'ın dışında çok sayıda oyununyla bilinen Backflip Studios ve Clash Of Clans ile son dönemde adından oldukça söz ettiren Supercell'in, toplam 100 milyon dolar gelir elde ettiği paylaşılan bilgiler arasında. Öte yanda Uber, Flipboard, HotelTonight ve AirBnB gibi uygulamalar da milyonlarca iOS kullanıcısı tarafından indirilmiş durumda.

Paylaşılan rakamlar arasında geliştiricilerin ve hatta birçok şirketin merak konusu olan aktif hesap sayısı da bulunuyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre App Store'da şu anda 500 milyon civarında aktif hesap bulunuyor.

Uygulama sayısı 775 bine ulaştı

App Store için değinmek istediğimiz diğer bir konu uygulama sayısı Apple'ın uygulama mağazasında şu anda toplamda 775 bin uygulama bulunuyor. Bu uygulamaların 300 bini sadece iPad'ler için geliştirilmiş. Uygulama geliştiricilere ödenen toplam rakamın ise 7 milyar dolara ulaşmış olduğu belirtiliyor.

iPhone 5 ile kullanıcıların kalbini tam anlamıyla fethedememiş olsa da Apple'ın uygulama ekosistemi süratli bir şekilde büyüyor. Rakamlardan görüldüğü üzere bu büyüme hızlanarak devam edeceğe benziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.