Samsung'un 2013 hedefi tam 510 milyon telefon satmak

Samsung'un 2013 hedefi tam 510 milyon telefon satmak

Samsung, The Korea Times'a yaptığı açıklamada 2012'deki satışlarını yüzde 20 oranında artırarak 2013 yılı içerisinde 390 milyon tanesi akıllı telefon olmak üzere, toplamda 510 milyon telefon satışı yapmayı hedeflediğini duyurdu.

Koreli firma Samsung, şu anda dünyanın en büyük telefon üreticilerinden. Önümüzdeki yıl da büyüme hedeflerini yüzde 20 gibi ciddi bir oranla hedeflemeleri, önümüzdeki yıl Samsung'un ekosistemini bir hayli geliştireceği ve çok daha geniş bir yelpazede farklı Samsung ürünleriyle karşılaşacağımızın bir göstergesi.

Bildiğiniz gibi Android işletim sistemli telefonlar Samsung ekosistemi içerisinde önemli bir yere sahip. Samsung, Android işletim sistemli cihazları üretmeye devam edecek ancak aynı zamanda Windows 8 işletim sistemli telefonları da göreceğiz.

Samsung 2012 yılı içerisinde piyasaya sunduğu Galaxy S3 ve Galaxy Note 2 modelleriyle büyüme hızına hız katmıştı. Gartner'ın raporuna göre bu yıl 300 milyon civarında akıllı telefon satışına erişen Samsung, 2013 için için önüne koyduğu 390 milyon akıllı telefon satmayı hedeflemesi, önümüzdeki yıl Galaxy ya da Note serilerinin devamını ya da yepyeni başka serileri göreceğimizi kanıtlıyor.

Samsung, 2012 yılında Android işletim sistemli telefon üreten tüm rakiplerini geride bırakarak en çok Android'li cihazı üreten firma oldu. Samsung, toplam telefon satışında da doğal olarak iPhone satışlarını geçmiş durumda. Ancak burada rakamlar kadar, karlılık da önemli bir konu. Koreli firma, büyüyen pazardaki yarım milyardan fazla telefon satma hedefine erişip erişemeyeceğinizi önümüzdeki yıl bu zamanlarda göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.