Instagram’ın kullanıcı sözleşmesi mahkemelik oluyor

Instagram’ın kullanıcı sözleşmesi mahkemelik oluyor

Instagram, Facebook’un bir parçası olmadan önce hiçbir davada taraf olma tecrübesi yaşamamıştı. Fakat yakın zamanda güncellenen kullanıcı sözleşmesinin neden olduğu tepkiler, neredeyse 3 yaşındaki Instagram’ın ilk kez bir davada taraf olmasına neden olacak.

Webrazzi’de de detaylı bir şekilde ele aldığımız kullanıcı sözleşmesi kullanıcılar tarafından fotoğraflarının satılabileceği şeklinde algılanması nedeniyle büyük tepki toplamıştı. Instagram durumun böyle olmadığını açıklamaya çalışsa da, Reuters’in haberine göre bu çabalar artık Facebook’a ait olan firmanın ortalığı sakinleştirmesine yetmedi.

Sonuç olarak ise Finkelstein & Krinsk avukatlık firması konuyu mahkemeye taşımaya karar verdi.

Lucy Funes adlı Instagram kullanıcısını temsil ettiğini söyleyen avukatlık firması, konuyla ilgili açıklamaların da yeterli olmadığını söylüyor. Instagram’ın kullanıcılara “beğenmiyorsanız kullanmayın” tarzı bir tutum sergilediğini iddia eden firma, kullanıcıların Instagram’ı terk etmelerinin ise sorunu çözmediğini, çünkü o zaman kadar yüklenmiş olan fotoğrafların aynı koşullarda Instagram’a kalacağını iddia ediyor.

Instagram’ın yeni kullanıcı sözleşmesi ile birlikte bu kadar sorun yaşamasının en önemli nedenlerinden biri artık Facebook’a ait olması. 1 milyarı aşkın aktif kullanıcısına rağmen Facebook özellikle mahremiyet savunucusu grupların hedefi durumda. Bu yüzden de hem Facebook’ta, hem de Facebook’a ait olan diğer firmalardaki bu tip değişiklikler çok hızlı tepki çekebiliyor.

Facebook öncesinde bu kadar büyük ses getirmeyecek bu yeni kullanıcı sözleşmesi yüzünden Instagram’ın bu kadar çok sorun yaşamasının nedenlerinden biri de bu. Fakat Instagram için Facebook bu sorunun hem nedenlerinden biri, hem de çözümü gibi görünüyor, çünkü bu dava ile doğrudan Facebook ilgilenecek.

Zaten konuyla ilgili ilk resmi yorumu da bir Facebook sözcüsü şu sözlerle yaptı: “Bu suçlamanın tutarlı bir yanı olmadığına inanıyoruz ve bu durum ile elimizden geldiği kadar güçlü bir şekilde mücadele edeceğiz”.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.