VLC, Windows 8 uygulaması için Kickstarter üzerinden para topladı

VLC, Windows 8 uygulaması için Kickstarter üzerinden para topladı

VideoLAN Project, 1996 yılında École Centrale Paris öğrencileri tarafından başlatılan, akademik bir proje. 2001 yılında ise bu akademik projenin eseri olarak VLC medya oynatıcısı ortaya çıkıyor.

Şu anda 53 farklı dilde, ücretsiz ve -kişisel olarak da kullanıp, tavsiye ettiğim- çok başarılı bir medya oynatıcısı olan VLC, Windows 8'de yayınlamak istediği bağımsız uygulamasını bir Kickstarter projesi olarak sundu.

VLC Windows 8 uygulamasının hedefi tamamen bağımsız bir uygulama olmak ve Windows 8 kullanıcı deneyimine uygun şekilde, Windows 8 arayüzü Metro'ya uygun bir uygulama çıkartmak. Bunun için tam 40.000 pound'lık (65.000$) bir Kickstarter projesi açan VLC, 2615 destekçisinden 41.289 pound toplayarak amacına ulaştı.

VLC, topladığı parayı Windows 8 uygulamasını geliştirmeye harcayacak. Bu uygulama, aynı zamanda Windows ekosistemi için de bir değer fakat getireceği dahili medya oynatıcı desteği ile VCD, DVD ya da Blu-ray'lerin oynatılması sayesinde Windows'un multimedya elini de güçlendirecek iddialı bir uygulama olacağını düşünüyorum.

VLC Windows 8

VLC'nin sahip olduğu gelişmiş ses, ekolayzır, altyazı desteği gibi özelliklerini de koruyacağı uygulamanın gelecekte, Microsoft Surface'i de desteklemesi bekleniyor. Uygulama piyasaya çıktıktan sonra, Windows 8'in "olmazsa olmaz" uygulamalarından bir tanesi olacağını tahmin ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.