Hoodcast: Çevrenizdeki haberleri yazın ve okuyun

Hoodcast: Çevrenizdeki haberleri yazın ve okuyun

Konum filtreleme özelliğine sahip Hoodcast (app store) yerel gelişmelere odaklanabileceğiniz bir haber uygulaması. Bazı uygulamaların aksine haberlerin kaynağı ajanslar değil, kullanıcılar.

SoLoMo (social, local, mobile) pazarının yeni oyuncusu Hoodcast, Hayati Güvence'nin yaklaşık bir yıllık bir fikri. Fikrini hayata geçirmeye başladıktan sonra Enes Kılıç ile birlikte yol alan Güvence, uygulamayı ilk prototipin epey ilerisine taşımış ve bu devamlılığı sağlamak için çalışmaya devam ediyor.

Uygulamadan bahsedecek olarsak, sistem kullancıların 'cast' (haberlere verilen isim) üretmesine ve okumasına dayanıyor. Buradaki haber olgusu ise "insanların başkaları için de önemli olabileceğini düşündüğü her şey" olarak kabul ediliyor.

hoodcast

Arkadaş olma veya takip etme gibi kullanıcılar arası ilişkilere izin vermeyen Hoodcast kişilere değil, olaylara/haberlere odaklanmanızı istiyor. Haberlere yönelik etkileşimler ise profillerde görüntüleniyor. Haberlere yorum girilebiliyor.

Yaklaşık 1 buçuk ay önce şu anki haliyle App Store'a giren Hoodcast'in konum filtresi bulunduğunuz sokaktan tüm dünyaya uzanan bir coğrafyayı kapsıyor. Eğer çevrenizde yapılan paylaşımlar varsa anlık bildirimlerlele haberdar olabiliyorsunuz. Bildirim filtresini de belli yoğunluklara göre ayarlayabiliyorsunuz.

hoddcast news app

Kullanıcılar tarafından verimli kullanılması halinde Hoodcast'in acil durum uygulaması olarak her zaman açık tutulması gereken bir uygulama olacağını söyleyebilirim. Aksi takdirde yerel çapta da olsa diğer SoLoMo uygulamaları gibi bilgi kirliliğinin bir parçası olma tehditine kurban gidebilir.

Yeni sürümde bazı köklü değişikliklerle daha fazla kullanıcıya ulaşmak isteyen Hoodcast'in yatırım arayışında olduklarını da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.