Banjo: Türkçe destekli konum tabanlı sosyal uygulamayla çevrenizi keşfedin

Banjo: Türkçe destekli konum tabanlı sosyal uygulamayla çevrenizi keşfedin

Çevrimiçi sosyal etkileşimler artık mobil ve konum katmalarında gelişmeye başladı. SoLoMo (social, location, mobile) adıyla tek kelime altında toplanan bu kavramın önde gelen temsilcilerinden biri olan ve Türkiye'de büyümek isteyen Ban.jo da bu kavram üzerine bahsedilmeye değer uygulamalardan biri.

Banjo, farklı sosyal ağ hesaplarınızı tek noktada topladığınız, arkadaşlarınızı konuma ve ilgi alanlarınıza bağlı olarak takip edebildiğiniz bir mobil uygulama. App Store'dan veya Google Play'den indirebileceğiniz Banjo, sosyal ağlardaki gizlilik ayarlarınıza uygun şekilde geniş bir kullanıcı kitlesiyle sizi karşılıyor.

Yani arkadaşlarınızın yanısıra arkadaşlarınızın arkadaşlarını da durum akışında görebiliyor ve etkileşime geçebiliyorsunuz. 3.2 milyon üyesi olan Banjo, öğrendiğimiz kadarıyla 420 milyon kişinin bilgisini işlemeye çalışıyor.

Uygulamanın anasayfasındaki "kişiselleştirilmiş konumlar' bölümü çevrenizdeki kişilerin aktivitelerine göre dikkatinizi çekiyor. Listelenen şehirler etkileşim sayısına göre sıralanıyor ve sizin anlık ve önemli gelişmelerden haberdar olmanızı sağlıyor.

Herhangi bir konum (şehir) sayfasında istediğiniz şekilde arama yapabiliyor böylece etkileşimleri ilgi alanınıza göre filtreleyebiliyorsunuz. Bu bölümde hiç ortak bağlantınız olmayan kişilerin güncellemelerini de görebiliyorsunuz.

Arkadaşlarınızın güncellemelerine baktığınızda ise yakındaki arkadaşlarınızı filtreleyebiliyorsunuz. Henüz çok iyi bir yakınlık ölçümü yapıyor mu emin değilim ama çeşitli etkinliklerde bu özelliğin işe yarayacağını söyleyebilirim. Hali hazırda Banjo size gerekli bildirimleri de yaparak bu özelliği öne çıkarmaya çalışıyor.

Kendi mesajlaşma özelliğini de içinde barındıran Banjo, SoLoMo pazarında kendini iddialı bir konumda görüyor. Haziran 2011'de pazara çıkan girişim 190 ülkeye yayılmış ve 12 dile çevrilmiş. Bu dillerden biri de Türkçe.

Olaylar, konumlar ve ilgi alanları arasında bağlamsal bir etki kurmaya çalışan Banjo'ya girişi yaptığımda benden önce 15 civarında arkadaşımın zaten üye olduğunu gördüm. Bu tür uygulamalar için henüz erken sayılabilir ama geleceğin sosyal ağlarının da bu tür bir uygulama olmayacağını söylemek zor.

Aşağıdaki Banjo'nun Türkçe arayüzünden ekran görüntülerine göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.