FundersClub ilk online yatırımını video'ya yaptı: Virool

FundersClub ilk online yatırımını video'ya yaptı: Virool

Geçtiğimiz ay sizlerle mobil video uygulamalarının bugününü ve geleceğini paylaşmıştık. Bugün ise video üzerinden kendi reklam modelini oluşturan Virool isimli şirket, aldığı yatırımla adından söz ettirdi. Yatırımın sahibi ise FundersClub.

Öncelikle biraz Virool'dan bahsedelim. Şirketin verdiği istatistiklere göre her gün 1,500,000'un üzerinde video internete yükleniyor. Yüklenen bu video'ların yüzde 95'inden fazlası ise 1000 kişinin altında bir kitleye erişiyor.

Virool ise yarattığı platform ile şirketlere ve bireysel kullanıcılara videolarının daha geniş kitlelerce izlenmesine vaat ediyor. Virool sahip olduğu platform sayesinde kullanıcılarına gün içerisinde dünya genelinde 50 milyon kadar insana ulaşma şansı tanıyor. Şirketin bundan önceki yatırımcıları arasında Y Combinator ve 500 Startups'ın da olduğunu söylemiş olalım.

Dünyanın ilk online VC'si (Venture Capital) olan FundersClub, bünyesinde listelenen ilk startup'lardan biri olan Virool'a yaptığı yatırımla ilk yatırımına imza atmış oldu. Miktar ise 500 bin dolar civarında.

Virool aldığı bu yatırımla birlikte video uygulamalarının geleceği adına önemli de bir mesaj vermiş oldu. Diğer yandan Virool bu yatırımla birlikte yalnızca 500 bin dolar gibi bir nakit akışına değil, aynı zamanda da 4.000’in üzerinde üyesi bulunan FundersClub network’üne de sahip oldu. FundersClub CEO’su Alexander Mittal ise Virool yatırımıyla alakalı olarak, bu hamlenin önemine vurgu yaptı ve online yatırımların gelecekte yatırım ekosistemine yapacağı katkılardan bahsetti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.