iPhone 5 Çin’deki ilk haftasında 2 milyon satışa ulaştı

iPhone 5 Çin’deki ilk haftasında 2 milyon satışa ulaştı

Dünyanın en büyük üreticisi ve aynı zamanda en büyük pazarı olan Çin, beklentilerin aksine iPhone 5’i son derece sıcak karşıladı. Hatta o kadar ki Apple’ın CEO’su Tim Cook bile Çin’deki iPhone 5 satışları karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

iPhone 5’in Çin’deki ilk haftasında 2 milyon adet satması belki genel rakamlara bakıldığında çok büyük bir başarı gibi görünmeyebilir, fakat Apple’ın bu başarısı iki nedenden dolayı oldukça önemli.

Bunlardan ilki Çinde rekor bir satışa ulaşarak, 1,3 milyar kişilik bu pazarda varlığını güçlendirmiş olması. İkincisi ve belki de daha önemlisi bu satışın, akıllı telefon alanındaki en büyük rakibine oldukça önemli bir mesaj vermesini sağlaması…

Çünkü Çin Android’in önemli kalelerinden biri. Bazı raporlar Çin’deki akıllı telefon pazarında Android’in payının yüzde 90’lara kadar çıktığını gösteriyor. Apple ise çoğu Android modeline göre çok daha pahalı kalıyor. Buna rağmen ilk haftada 2 milyon satışa ulaşması Apple’ın artık Çin’de de Android’in en önemli rakibi olduğunu gösteriyor.

Her ne kadar satış rakamları açıklanmamış olsa da iPhone 4S’in Çin satışları beklentilerin altında kaldığı biliniyor. Faat iPhone 5’in ulaştığı rakamlar üzerine Tim Cook; Çin’deki tüketicilerin iPhone 5’e gösterdikleri ilgiyi inanılmaz olarak değerlendirirken, ülkedeki en iyi ilk hafta satışına ulaştıklarını açıkladı. Cook ayrıca Çin’in Apple için çok önemli bir pazar olduğunun da altını çizdi.

1 milyar aboneye sahip olan Çin’in Apple için önemi zaten biliyor. Firmanın ABD’den sonraki en önemli gelir kaynağı olan ülkedeki gücünü artırması genel toplamda çok ciddi bir gelir artışı anlamına gelebilir.

Diğer yandan Apple’ın Çin’de iPhone 5 satışlarına başladığı Cuma günü hisselerinin borsada yüzde 3,8 değer kaybetmiş olması da diğer bir dikkat çekici gelişme.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.