Apple, iTunes ve AppStore için yılın en iyi içeriklerini açıklandı

Apple, iTunes ve AppStore için yılın en iyi içeriklerini açıklandı

Apple, yıllık olarak açıkladığı "en iyiler" listesinin bu yılki versiyonunu yayınladı.

iTunes üzerinden yayınlanan listeye göre, yılın iPhone uygulaması Action Movie FX, yılın iPad uygulaması ise Paper oldu.

Apple sadece en iyi uygulamaları değil, uygulama yayıncılarını da seçti. Buna göre Rayman Jungle Run'ın yapımcısı Ubisoft yılın yayıncısı olurken, The Room (aynı zamanda AppStore Editör'ün Seçimi) adlı bulmaca oyunu da kullanıcıların 2012'de yıl boyunca ilgisini çekti.

Müzik yapmanızı sağlayan bir yazılım olan Propellerhead uygulamasıyla, vejetaryenler için yemek tarifleri içeren uygulama Green Kitchen da bu yılın en çok ilgi görenlerinden.

Eski Twitter mobil geliştiricilerinden Loren Bitcher'ın yapımcısı olduğu Letterpress iPhone'da büyük ilgi görürken,  Mars yüzeyinde yürüyüşe çıkacağınız oyun Waking Mars da iPad'in en çok ilgi gören ikinci oyunu oldu.

Keşif uygulamaları kategorisinde ise Apple tarafından satın alma söylentilerinin bulunduğu Snapguide adlı uygulama, birinci sırada yer aldı.

Apple en iyileri seçerken indirilme ve satış sayılarını da göz önünde bulundurarak yaptığı sıralamada ise YouTube'u iPhone'un birincisi ilan etti. Ücretsiz uygulamalar kategorisinde iPad'de Skype liderlik koltuğundaydı.

En çok satılanlar listesinde ise Rovio'nun çifte zaferini görüyoruz. Rovio, Angry Birds Space ile hem iPhone'da hem de iPad'de zafer sevinci yaşadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.