Sosyal ticaret üzerine detaylı bir infografik [İnfografik]

Sosyal ticaret üzerine detaylı bir infografik [İnfografik]

Uzun süreden beri konuşulan, global çapta gözde örneklere sahip olan ve önü oldukça açık konularından biri de sosyal ticaret.

Sosyal ticaret'le ilgili birçok alt başlık sayabiliriz. Lokalleşme, mobil, tabletler, sosyal ağlar, ürün kategorileri ve toplayıcı (aggregator) modeller bunlardan sadece birkaçı. Bu yazıda bu başlıklardan önemli bir kısmını kapsayan bir infografiği sizlerle paylaşacağız.

Hangi sosyal ağ e-ticarete daha yakın?

Facebook her ne kadar en büyük sosyal ağ da olsa, e-ticaret ile ilgili birçok başarısızlık hikayesine sahip olduğu herkesin malumu. Pinterest ise kadın ağırlıklı kullanıcı kitlesi, tasarımı ve doğası gereği her zaman e-ticaret'e daha yakın durdu. Dönüşüm oranlarına baktığınızda da Pinterest'in önemli bir üstünlüğü bulunuyor. Diğer yandan Twitter elindeki kullanıcı kitlesi ve gerçek zamanlı veri akışını bugüne kadar hiç e-ticaret konusunda bir faydaya dönüştürmeye çalışmadı.

Sözü daha fazla uzatmadan sizleri sosyal ticaret ile ilgili hazırlanmış olan oldukça detaylı bir infografikle baş başa bırakıyoruz:

Sosyal e-ticaret, infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.