İlker Baydar: 50 yaş üzerinde kredi kartı kullanımı yüzde 70

İlker Baydar: 50 yaş üzerinde kredi kartı kullanımı yüzde 70

Webrazzi Ödeme Sistemleri'12'de Hepsiburada Genel Müdürü (Ticari) İlker Baydar da ödeme sistemleri konusunda sahne alan isimler arasındaydı. Hepsiburada'ki alışveriş alışkanlıklarına ve yeni tek tıkla ödeme yeniliğinden bahsettti.

En yüksek kredi kartı kullanımı orta yaşlılarda

Hepsiburada.com satışlarının yüzde 91'i kredi kartıyla, yüzde 4 kapıda ödemeyle, yüzde 5 havale ile yapılıyor. 20 yaşın altında kredi kartının payı yüzde 70'e iniyor. üzde 15 havale, yüzde 15 kapıda ödeme. 20-25 yaş arasında kredi kartı yüzde 85, kapıda ve havaleyle ödeme 7,5'er  pay alıyor. 25-50 arasında kredi kartı yüzde 90'ın üzerine çıkıyor. 50 yaş üzerinde ise kredi kartı 70, havale 20, kapıda ödeme yüzde 10 pay alıyor.

Tek tıkla hızlı ödeme

32 kategoride 360 bin farklı ürün satan Hepsiburada'da 1 milyon müşteri yorumu var ve Hepsiburada ödeme tarafında zaman kazandırmak için tek tuşla ödeme hizmetini devreye sokmuş. Bu özellikle ödeme bilgilerinizi kaydederek tek dokunuşla ödeme yapabiliyorsunuz.

Bu yenilik özellikle mobilde satış yapabilmek için önem taşıyor. 8 haftada bu özellik 200 bin kişi tarafından kullanmış. Bu müşterilerin yüzde 24'ü takip eden ayda bir yeni alışveriş yapmış. Arda Kutsal'ın sorusu üzerine İlker Baydar, 2013'ün ilk çeyreğinde abonelikli satış modeline başlayacaklarını söyledi.

İlker Baydar'ın paylaştığına göre FMCG pazarının payı Türkiye'de yüz milyar dolar ve Hepsiburada sosyal alışverişte de yenilikler yapmak istiyor. Hepsiburada'nın Windows 8 uygulaması da yakında kullanıcılarla buluşacak.

Webrazzi Ödeme Sistemleri'12 programına şuradan, konuşmaların özetlerine şuradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.