Mynet 14. iş ortağıyla Türkiye'de her mobil oyuncunun cebine girmek istiyor

Mynet 14. iş ortağıyla Türkiye'de her mobil oyuncunun cebine girmek istiyor

Türkiye'nin en büyük internet portalı Mynet sosyal oyun tarafındaki işbirliklerini mobil tarafa da taşıyor. Mynet'in Türkiye pazarına sunduğu yeni oyunu Kabam'ın önemli oyunlarından biri olan Kingdoms of Camelot: Battle for the North oldu ve bu ilerlemeyle ilgili bazı bilgiler aldık.

Battle for the North, Android ve iOS platformlarında oynanabilen bir oyun. ABD oyun pazarında Nisan 2012'de pazara çıkmış ve Kabam'ın en çok kazandıran 2 mobil oyunundan biri olmuş. Oyun App Store’da en hızlı büyüyen oyun kategorisinde ABD'de zirveyi görürken, Türkiye'de de zirveyi zorlamayı başarmış.

Bu yıl Shadow Studios ve Fearless Studios adlı 2 oyun şirketini satın alan Kabam, diğer yabancı şirketler gibi Türkiye pazarına ilgi gösterdiğini ifade ediyor. Kabam'ın Türkiye pazarına girmesi gerçekten Amerikalı şirkete ciddi katkı sağlayabilir. Zira Kabam, Mynet'in 14. mobil oyun iş ortağı* ve Mynet toplamda 4 milyon mobil kullanıcıya ulaşıyor.

Hedef her yerli mobil oyuncunun cebine girmek

2012'de mobil oyun portfoyünü geliştirmeyi düşünen Mynet, Türkiye’deki tüm mobil kullanıcılarının en az bir Mynet oyununu mobil cihazına indirmiş ve aktif olarak kullanıyor olmasını hedefliyor. Mynet’in 2010 yılında Mynet iPhone uygulaması ile başladığı mobil yolculuk bugün 4 platformda (iOS, Android, Symbian, Bada) 21 uygulama ile devam ediyor.

Tabii Mynet'ın iş ortaklarıyla böylesi bir hedef koyması anlamlı olsa da, önümüzdeki günlerde kendi uygulamalarını geliştirmeye devam edeceğini öğrendiğimiz şirketin vizyonunu biraz daha kendi üretimine yönlendirmesini umuyoruz.

*Studio Nord, Alegrium, Game-lion, Touch Village, Kids Bunch, Cute Attack ve henüz oyunları yayına alınmayan yerli ve yabancı şirketler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.