Facebook borsada devler ligine giriyor

Kademeli olarak sınırlandırılmış hisselerini serbest bırakan Facebook'un, deyim yerindeyse borsada ikinci baharını yaşadığını paylaşmıştık. Şirketin hisselerindeki bu bahar havası, Aralık ayında da devam ediyor.

Kasım ayını hisse başı yaklaşık 24 dolardan kapatan Facebook hisseleri, dün 27.46 dolara kadar yükselerek dikkat çekti. Bu artışla beraber Facebook, son beş ayın zirvesine çıkarken piyasa değeri 59 milyar dolara ulaştı.

Son bir ayda hisselerinde yüzde 28'lik artış kaydeden şirket, artık endeks değiştirerek devler ligine giriyor. Yaklaşık 8 ay önce halka açılan Facebook, CNBC'nin haberine göre Nasdaq borsasına kote olmuş en büyük 100 şirketin bir araya geldiği Nasdaq 100 endeksine 12 Aralık itibariyle giriyor.

Infosys çıktı, Facebook girdi

Facebook'un Nasdaq 100 endeksine girmesi, aslında Infosys'nin kararıyla gerçekleşti. New York Stock Exchange (NYSE) endeksine kote olma kararı alan Infosys'nin boşluğunu incelemeler sonucu artık Facebook dolduracak.

Nasdaq 100 endeksine şu anda Amazon, Apple, Intel, Google, Yahoo ve Vodafone gibi dünyanın önde gelen teknoloji ve internet şirketleri bulunuyor.

Bilmeyenler için hemen Nasdaq 100 endeksini açıklayalım. Nasdaq 100, Nasdaq borsasında kote olmuş en büyük 100 menkul kıymeti içeriyor. Nasdaq Bileşik Endeksi'ine, Nasdaq'a kote olmuş tüm şirketler yer alırken, Nasdaq 100'deyse Nasdaq'a kote olmuş ve işlem hacimine göre en büyük 100 şirket dahil oluyor.

Facebook'un Nasdaq 100 endeksine girmesi beraber, şirketin borsadaki hisseleri devler liginde işlem görecek. Yani Facebook hisseleri, Nasdaq 100 endeksine göre olumlu veya olumsuz olarak etkilenecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.