Smart Things ile evde olmadan evinizi yönetin [LeWeb Paris]

Leweb 2012'nin konuşmacılarından biri de Smart Things kurucularından Jeff Hagins idi. Sizlere daha önce tanıttığımız Smart Things, akıllı ev sistemleri geliştirebileceğiniz bir altyapı sunan yeni nesil bir girişim ve şirketin CTO'su Hagins bu konuda güzel bir sunum/gösteri yaptı.

Webrazzi’nin medya partneri olduğu LeWeb Paris’ten TEB sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberleri, wbrz.in/leweb12 adresinden takip edebilirsiniz.

Leweb 2012'nin konuşmacılarından biri de Smart Things kurucularından Jeff Hagins idi. Sizlere daha önce tanıttığımız Smart Things, akıllı ev sistemleri geliştirebileceğiniz bir altyapı sunan yeni nesil bir girişim ve şirketin CTO'su Hagins bu konuda güzel bir sunum/gösteri yaptı.

Smart Things'in fiziksel ve dijital dünyayı birbirine bağlayan bir köprü olduğunu ifade eden Hagins, artık tüm dünyamızın programlanabilir olacağını söylüyor. Bu yeni kesintisiz iletişim ağını fiziksel örgü (physical graph) niteliğinde gören Hagins, kullanıcıları, geliştiricileri ve dağıtım ağlarını da kendilerine katılmaya davet ediyor.

Smart Things'in akıllı telefonunuzla kontrol edilebilen ve farklı dedektörlerle çalışan bir yapısı var. Seçtiğiniz 3 farklı paketten (güvenlik, ev ve aile) birini aldığınızda evinizdeki eşyalar üzerinde bir yönetim sistemi kuruyorsunuz. Böylece evden uzaktayken garajın kapısını açmak vs. gibi şeyler yapabilirken, birisi kapınızı açtığında da haberdar olabiliyorsunuz.

Hagins, geliştirdikleri sistemin 3 temel üzerinde inşa edildiğini söylüyor; basitlik, açık olma ve zeka. Mobil uygulaması üzerinden kolayca kontrol edilebilen Smart Things sistemi, geliştiriciler için de açık davranıyor ve yapılabileceklerin sayısını çapraz ilişkilerle arttırıyor.

Sunumunda anlattıklarını uygulamalı olarak gösteren Hagins, Paris'teki sahneden akıllı telefonunu kullanarak Minessota'daki bir evde neler yapılabileceğini de gösterdi. Noel ağacındaki ışıkları açık kapayabilen Hagins, bir dolabın kapağına yerleştirilen algılayıcı sayesinde dolabın açıldığını da hemen telefonu üzerinde görüntüledi.

Şimdiye kadar 3 milyon dolar yatırım alan Smart Things, geliştiriciler için 100 bin dolar ödüllü yarışmalar düzenliyor ki Smart Things'e bir şey geliştirmek için donanıma vakit harcamanıza gerek yok. Web tabanlı simulasyonlarla sisteminizi denemek ve sunmak mümkün.

Kickstarter'da 1.2 milyon dolardan fazla kitlesel yatırım toplayan Smart Things; 250 binden fazla cihaz, 750'den fazla geliştirici ve 2 binden fazla akıllı uygulama teklifiyle başbaşa. Bizim hayatımıza ne zaman gireceği şimdilik bilinmezliğini koruyor ama internetin veri iletişimini evlerimize ve araçlarımıza ulaştırmakta olduğunu hayret ve heyecanla izlemeye devam ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.