Bing'den sonra Yahoo'da da en çok aranan ürün iPhone 5

Bing'den sonra Yahoo'da da en çok aranan ürün iPhone 5

2013'e 1 ay kala arama motorları da geride bırakmakta olduğumuz yılın özetini çıkarmaya başladı. Bing'den sonra Yahoo da en çok arananları listeledi. Bizi ilgilendiren başlıklarda en çok dikkat çeken isim ise iPhone 5.

Henüz açıklanan Yahoo'nun 2012 listesinin genel sıralamasında ilk sırada Amerikan genel seçimleri geliyor. Listenin 2. sırası iPhone 5'e ait ki bu ciddi bir arama hacmini ifade ediyor.

En çok aranan cihazlar kategorisinde iPhone 5'i iPad 3 ve iPad Mini takip ediyor. Samsung ise listede 4. sıraya Galaxy S3'ü, 9. ve 10. sıraya ise Galaxy Tab ve Galaxy Note'u sokmayı başarıyor. Nexus'un adı listede geçmiyor ama 5. sırada Kindle Fire, 6. sırada iPhone 4, 7.'de Nook, 8.'de ise iPod Touch var.

ABD arama motoru pazarında Google'ın yüzde 80 seviyesinde bir baskınlığı olduğunu hatırlatarak Yahoo gibi yüzde 10 pazar payına sahip olan Bing'e geçelim.

Microsoft'un arama motoru Bing'in 2012 arama listesinde de Apple'ın üstünlüğü söz konusu. Tüketici elektroniğinde ilk sıra yine iPhone 5'in. 2. sırada iPad var ama Apple 3. sırayı Samsung'a kaptırmış. Microsoft'un arama motorunda Xbox ve Windows 8'in listeye girmiş olması şaşırtmıyor. Haber kategorisinde de iPhone 5 var.

Bing'in sosyal medya kategorisine baktığımızda ise Facebook ve Twitter'ın ardından Myspace'in geldiğini görüyoruz ki bunun şaşırtıcı olduğu söyleyebiliriz. Listenin 10. sırasında da sosyal itibar hizmeti Klout'un adı var.

Sosyal Medya

Tüketici Elektronik

1 Facebook 1 iPhone 5
2 Twitter 2 iPad
3 Myspace 3 Samsung Galaxy S III/Samsung Galaxy S3
4 LinkedIn 4 Kindle
5 Tumblr 5 iPad 3
6 Instagram 6 iPod Touch
7 Reddit 7 Xbox
8 StumbleUpon 8 PlayStation 3
9 Digg 9 iPhone 4S
10 Klout 10 Windows 8

Şimdi merakla Google'ın Zeitgeist sonuçlarını açıklamasını bekleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.