Avrupa’da akıllı telefon yaygınlığı yüzde 50’nin üzerinde

Avrupa’da akıllı telefon yaygınlığı yüzde 50’nin üzerinde

Akıllı telefon deyince akıllara öncelikle iPhone ve Galaxy S III gibi üst seviye cihazlar gelse de, daha uygun maliyetli cihazların katkısı pazarın büyümesinde daha önemli bir rol oynuyor. Daha pahalı modellerin yerine getirdiği işlevlerin büyük kısmını gerçekleştirebiliyor olması, akıllı telefon avantajlarından yararlanmak isteyen fakat buna çok para yatırmak istemeyen daha geniş bir kitlenin pazarın genişlemesini sağlıyor.

ComScore’un Avrupa’da gerçekleştirdiği son araştırmada akıllı telefon yaygınlığının yüzde 53,7 olarak tespit edilmesinde bu detay oldukça büyük önem taşıyor. Avrupa’daki nispeten 5 büyük ülke olan İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya’yı kapsayan araştırma bu ülkelerdeki akıllı telefon kullanıcılarının sayısının 130 milyona ulaştığını ortaya koyuyor.

Araştırmada öne çıkan diğer önemli bir detay ise akıllı telefon kullanıcılarının tablet sahibi olmaya daha yakın olduklarını gösteriyor. Bu beş ülkenin ortalamasında akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 15,5’i aynı zamanda en az bir tablete sahipler.

Bu ülkeler arasında akıllı telefon ve tablet bağlantısı en yüksek olanın İngiltere olduğu göze çarpıyor. Yüzde 17,7 ile akıllı telefon sahiplerinin aynı zamanda tablet kullanıcısı olduğu İngiltere’yi yüzde 16,9 ile İspanya izliyor.

Geri kalan üç ülke ise yüzde 15,5’lik ortalamanın altında kalıyorlar. İtalya ve Fransa’da bu oran yüzde 15,1, Almanya’da ise yüzde 12,8 olarak gözlenmiş durumda.

Her ne kadar rakamlar düşük olmasa da, bu konuda Avrupa ABD’nin gerisinde kalmış gibi görünüyor. Çünkü yine ComScore’un daha önce yayınladığı farklı bir araştırmada ABD’de akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 25’nin aynı zamanda tablet sahibi olduğunu gösteriyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.