Mobil uygulamalarda hangi diller daha popüler? [Araştırma]

Mobil uygulamalarda hangi diller daha popüler? [Araştırma]

Tüm dünyaya hitap eden pazarlar doğal olarak farklı dillerde ürün ve hizmetin geliştirilmesini mümkün kılıyor. Mobil uygulamalar bu konuda en dikkat çeken pazarlardan biri ve küresel pazara yönelen geliştiricilere yardımcı olacak bir araştırma var elimizde.

Mobil uygulamaları da listelemeye başlayan program indirme sitesi indir.com'un araştırması mobil uygulamanızı hangi dillerde geliştirebileceğiniz konusunda fikir veriyor. Araştırma App Store ve Windows Phone Store ile indir.com'daki 5 bine yakın mobil uygulamanın hangi dillere dağıldığını gösteriyor.

WindowsPhone'a girilen Türkçe uygulama sayısı AppStore'dakinden fazla

Araştırmaya göre App Store'da Türkçe olarak yer alan uygulama sayısı 2130. Türkçe destekleyenlerle bu sayı 24.000'e yaklaşıyor. Türkçe dili App Store'da 15. sırada yer alıyor.

Windows Phone Store'da ise Türkçe olarak girilen uygulama sayısı App Store'dakinden fazla. Ancak 2810 Türkçe uygulama ile Windows Phone'da 17. sırayı almışız.

Android uygulamaları Google Play'de dil bilgisi verilmediği için listelenemiyor ama App Store ve Windows Phone Store'da İngilizce dışında hangi dillerin en popüler olduğunu görebiliyoruz. Çince, App Store'da 65 bine yakın uygulamanın, Windows Phone Store'da ise 180bine yakın uygulamanın dili olarak karşımıza çıkıyor.

Yukarıda gördüğünüz tablo Çince'nin ardından, Japonca, Fransızca, Korece ve Almanca'nın en aktif diller olduğunu gösteriyor. Bu da bu ülkelerin yerel içeriklerde güçlü olduğu fikrini uyandırıyor.

IcanLocalize'ın eski bir araştırması da en popüler diller konusunda benzer bir fikir veriyor ama bu sıralamaların dünyada en çok konuşulan diller sıralamasıyla büyük bir paralellik göstermediğini söylemekte fayda var. Yani nüfus ve nüfusun mobil gelişimini beraber ele almak gerekiyor.

indir.com'un kurucusu Hasan Yaşar, Türkçe uygulamalara ilginin arttığını ve sitedeki uygulamaların yüzde 46'sının Türkçe, yüzde 54'ünün ise İngilizce olduğunu söylüyor. Uygulamaların yüzde 18'i ise birden fazla dil destekliyormuş. Tespit edilen en fazla dil destekleyen uygulama da Youtube olmuş; tam 59 dil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.