Endeavor Girişimcileri Paneli ve "Find a CoFounder" etkinlikleri

Endeavor Girişimcileri Paneli ve

Global Girişimcilik Haftası tüm dünyada 100'ün üzerinde ülkede düzenlenen etkinliklerle geçilirken, ülkemiz -ve özellikle İstanbul- de bu etkinliklerden fazlasıyla nasibini aldı. GGH üzerinden yaklaşık 1 hafta geçse de geçtiğimiz Cuma Günü'ne dönecek olursak 2 önemli organizasyon dikkatleri çekmişti. Birincisi Endeavor Türkiye'nin düzenlediği "Endeavor Girişimcileri Paneli", diğeri ise Find a CoFounder etkinliği.

Endeavor Girişimcileri Paneli'nde tüm sektörün yakından tanıdığı 3 isim konuşmacı olarak yer aldı: Hakan Baş, Ali Karabey ve Fatih İşbecer. Dinleyenlerin oldukça önemli dersler çıkardığı oturum boyunca girişimlerde ekip olmak, ortak seçmek, risk almak, girişimciliğe nasıl başlanır, yatırım almaya neden ihtiyaç duyulur gibi konular konuşuldu. Oturum esnasında en çok girişimci profili üzerine vurgu yapılırken, gün sonunda çıkan sonuç ise girişimcilerin şu 3 özelliği muhakkak bünyesinde barındırması gerektiğiydi: tutku, gece gündüz çalışma isteği ve cesaret.

Find a CoFounder

Find a CoFounder'a gelecek olursak... Etkinlik Girişim Fabrikası, E-Tohum ve Galata Business Angels ortaklığında, Microsoft Türkiye'nin Levent'teki ofisinde düzenlendi. Adından da anlayacağınız üzere çıkış noktası bir internet girişimi kurmak isteyen veya kurmuş olan kişilerin müstakbel kurucu ortaklarıyla (co-founder) tanışması olan etkinlik, sohbet oturumuyla başladı. İhsan Elgin, Numan Numan, Ali Karabey ve Barış Aksoy'un katıldığı oturumda ekip kurma, yatırım alma, girişimcilerin yaşadığı problemler gibi konular interaktif olarak konuşuldu. Ardından etkinliğin temel amacına, yani networking'e geçildi.

5 gruba ayrılan katılımcılar, bulundukları grubu (Developer - Fikrim var Ekip Arkadaşı Arıyorum, Developer - Bir Ekibe Ortak Olmak istiyorum, Business Founder - İşim var Ekip Arkadaşı Arıyorum, Business Founder - Bir Ekibe Ortak Olmak İstiyorum ve Gözlemci - Diğer) temsil eden renkte yaka kartı takıp, salonun belirlenen köşesinde toplandı. Ardından bu ayrı gruplar birebir ve kısa süren görüşmelerle ayaküstü tanıştılar. Birbirlerine projelerinden bahseden girişimcilerin yine en büyük ilgi odağı, bizim de sık sık bahsettiğimiz gibi yazılımcı co-founder'lar oldu. 1 saat kadar süren networking sonucunda herhangi bir projenin kurucu ortağını bulup bulmadığını ilerleyen zamanlarda göreceğiz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.