Microsoft da akıllı gözlük işine giriyor

Microsoft da akıllı gözlük işine giriyor

Google, geleceğin teknolojisi olarak kabul edilen akıllı gözlük projesini bu sene duyurdu. Project Glass adındaki akıllı gözlük, tüm dünyada ses getirdiği bir moda ikonu haline dönüşmeye başladı.

Benzer bir adımın Microsoft cephesinden de geleceği uzun zamandan beri konuşuluyordu. Nihayet şirket, bu konuda somut bir adım atarak patent başvurusunu resmen gerçekleştirdi.

Unwiredview.com'da yer alan habere göre Microsoft'un akıllı gözlüğünün Google Project Glass gibi arttırılmış gerçeklik teknolojisiyle çalışacak. Ancak iki gözlük arasındaki en büyük fark tasarım ve buna bağlı olarak kullanıcı deneyimi olduğunu söyleyebiliriz.

Gözlük camları ekran olarak kullanılabiliyor

Google Project Glass'ın sol tarafında küçük bir ekran bulunurken, normal bir güneş gözlüğü gibi olan Microsoft'un ürününde ise her iki gözlük camı ekran olarak kullanılıyor. Kullanıcıların böylece arttırılmış gerçekliği daha etkin kullanması planlanıyor. Microsoft'un akıllı gözlüğündeki kamera ise ortada bulunuyor.

Akıllı gözlüğün ne zaman çıkacağı konusunda herhangi bir bilgi verilmezken, şirketten sızdırılan bilgilere göre Microsoft'un, gözlük üzerindeki çalışmalara hızla devam ettiği iddia ediliyor.

Microsoft'un akıllı gözlük üzerindeki çalışmaları ne kadar hızlı gidiyor bilmiyoruz ama gerçek olan tek bir şey var; Akıllı gözlükler, gelecekte akıllı telefonların karşısına ciddi bir rakip olarak çıkmaya başlıyor. Özellikle büyük şirketlerin akıllı gözlük üzerine yatırım yapması gelecekte bu segmentin öne çıkacağını gösterdiğini düşünüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.