CardGusto: Dışarıda yemek yiyenler için özel indirim kulubü [50 ücretsiz kart]

CardGusto: Dışarıda yemek yiyenler için özel indirim kulubü [50 ücretsiz kart]

Türkiye girişim ekosistemine eklenen bu yeni girişim, sanırım Webrazzi'de yer verdiğimiz kadarıyla kategorisinde ilk olma özelliğini taşıyor. CardGusto, sunduğu üyelik kartı ile kullanıcılarına 1 yıl boyunca indirimler sunan bir yemek kulübü.

Behiç Aydın, Erkam Akça ve Sinan Akdal Londra'da yüksek lisans yaparken kullandıkları sistemi Türkiye'de kurmak istemiş ve bu düşünceyi boş bir pazar olan Türkiye'de hayata geçirmeye karar vermiş. CardGusto'nun ilk adımları da Londra'dayken atılmaya başlanmış.

Ortaya çıkan yapı, yani CardGusto sistemi, kullanıcıların belli bir yıllık ücret karşılığında (şu an 79 TL) çeşitli restaurant ve kafelerde farklı indirimlerden yararlanması esasına dayanıyor. Üyelerine 3 farklı şekilde direkt indirim sağlayan girişim, şu anda İstanbul'da 150’den fazla restorana ulaşmış durumda. CardGusto kartı sahibi olan kişi sayısı 11.000 ve ulaşılması öngörülen potansiyel yarım milyon kişi.

CardGusto, haftada ortalama 2 gün dışarıda yemek yiyen bir kişiye yılda 2000 TL gibi bir avantaj sağladığını iddia ederek karlı olduğunu düşündürüyor. Üye işletmelerden ücret istemiyor ve çeşitli etkinliklerle üyeleriyle yakınlaşmayı planlıyor. Yani 'yemek kulübü' kavramının hakkını vermeyi amaçlıyor.

18-40 yaş arası internet kullanıcısı ve dışarda yemek yemeyi seven kişileri hedefleyen CardGusto'nun hedefi başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin büyük şehirlerine ve ardından tüm ülkeye yayılmak.

Yemek siparişine giden yollara rakip

Bu model aslında Groupon modelindeki restoran indirimlerine benziyor; hizmet odaklı satış internetten yapılıyor ve hizmet o mekanda alınıyor. Ancak ortada daha sağlam oturtulmaya çalışılan ve 1 yıla yayılan, tüketimin seçimli olduğu bir dünya var. Sonuçta ise online yemek siparişi vb. girişimlere dahi rakip olan bir girişim durduğunu söyleyebiliriz.

CardGusto önümüzdeki dönemde takip edilmesi gereken girişimlerden biri çünkü hediye arayışındaki kişiler içinde bir seçenek olabilir ve bu alanda ilk olmanın avantajını kullanabilir.

Hediye demişken, CardGusto'nun Webrazzi okuyucularına bir hediyesi olduğunu da paylaşalım. [email protected] adresine “Webrazzi Hediye” başlıklı ve indirimi kullanacağı ilk restoranı paylaşan ilk 50 kişi ücretsiz CardGusto üyesi olacak. Diğer okuyucularımız ise WBRZ kodunu üyelik sırasında kullanarak 79 TL yerine 39 TL ödeyerek CardGusto deneyimini yaşayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.