Xbox sonunda Türkiye'de

Microsoft'un oyun konsolu Xbox 360, 2005 yılında kullanıcıların karşısına çıktı. Hemen hemen tüm Avrupa ülkelerinde Microsoft eliyle satışta olan cihaz Türkiye'ye gelmemişti.

Bu tarihin üzerinden yaklaşık yedi yıl geçti ve Microsoft, Xbox'ı resmen Türkiye pazarına sundu. Bilmeyenler için hemen belirtelim; Xbox'lar sadece teknoloji marketlerinin ithalatlarıyla Türkiye'ye gelebiliyordu.

Dün Microsoft Türkiye tarafından yapılan lansmanla Xbox, Türkçe dil menüsü ve Türkiye’ye özel servisleriyle Türkiye oyun sektöründeki yerini almış oldu.

Türkiye'ye özel servisler demişken konuyu biraz açalım. Cihazda bulunan tüm içerik, servis, oyun ve ürünler TL ile satın alınabiliyor. Öte yandan  Microsoft Türkiye Xbox için Türkçe telefon destek servisi de sunuyor.

Xbox'ın Türkiye'deki pazar payı yüzde 4

Lansman toplantısında konuşma yapan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, satış rakamlarına bakıldığında Xbox 360'ın bir numaralı oyun ve eğlence konsolu olduğunu ifade ediyor. Tamer Özmen, "Türkiye'deyse Xbox'ın kullanım yaygınlığı yüzde 4 ile sınırlı. Bu oran Avrupa’da yüzde 50, Amerika’da ise yüzde 60. Türkiye’de de artık evlerde sıradışı eğlencenin yaygınlaşmasını istiyoruz. Hedefimiz dünyanın 1 numarasını Türkiye’de de bu konuma taşımak" diyor.

Pascal Nouma ve Özge Ulusoy Yandex tişörtleriye dikkat çekti

Xbox'ın en çok konuşulan servislerinden biri olan Xbox Live hizmetleri de Türkiye pazarı için hazırlanmış durumda. Live hizmetlerle Türkiye'deki kullanıcılar 40 milyonu bulan Xbox kullanıcılarıyla eş zamanlı oyun oynayabilecek. Bulut entegrasyonu ile çalışan Live hizmetleri, oyuncuların bir başka cihazdan sisteme girmeleri halinde kendi oyuncu profillerine ve oyun geçmişlerine ulaşmaları mümkün hale getiriyor.

Xbox 360 şu ana kadar 38 ülkede 69 milyon adet satışla 56 milyar dolarlık satış hacmine ulaştı. Xbox için üretilen Kinect ürününün satış rakamı ise iki yıl içerisinde 20 milyonu aştı.

Xbox 360 lansmanında dikkatimizi çeken diğer bir noktaysa Yandex'in üst düzey olarak katılımıydı. Yandex CEO'su Arkady Volozh ve Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ lansmana katılan isimler arasındaydı. Öte yandan Pascal Nouma ve manken Özge Ulusoy'un da Yandex logolu tişörtleri dikkatlerden kaçmadı.

19 Kasım'da satışta

Microsoft eliyle Xbox 360, 19 Kasım'da oyunseverlerle buluşacak. Taksim meydanında gerçekleştirilecek satışta Xbox 360'ın 250 GB ve 320 GB Limited Edition modelleri Türkiye’deki oyunseverlerle buluşacak.

Microsoft Türkiye, Windows 8 lansmanın üzerinden bir hafta geçmişken yeni bir lansmanla kullanıcıların karşısına çıktı. Görünen o ki yurt dışında olup Türkiye'de olmayan Microsoft ürünleri birer birer Türkiye pazarındaki yerlerini alacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.