Obama gelmiş geçmiş en popüler Tweeti attı

Obama gelmiş geçmiş en popüler Tweeti attı

ABD başkanlık seçimi kampanyaları uzun dönemden beri devam ediyordu. Başkan adayları özellikle sosyal ağ kanallarını son nimetlerine kadar kullanarak seçim kampanyalarını sürdürüyordu.

Birkaç saat önce gelecek dönemdeki ABD başkanı belli oldu ve Barack Obama, yeniden ABD Başkanı seçildi. Ancak Obama, önceki seçimlerden farklı olarak yeniden başkan seçildiğini Twitter üzerinden açıkladı.

Obama'nın "Four more years" yani "Dört yıl daha" yazdığı tweette eşi Michelle Obama ile bir fotoğraf da paylaştı. Durum böyle olunca sadece ABD değil, hemen hemen tüm dünyayı ilgilendiren tweet, Twitter'ın gelmiş geçmiş en popüler tweeti oldu.

508 bin kez paylaşıldı

İlk 20 dakikada 226 binden fazla retweet alan paylaşım, şu anda 508 bin retweete ulaşmış durumda. Söz konusu paylaşımın favorilere eklenme sayısının ise 172 binden fazla olduğunu görüyoruz.

Öte yandan Barack Obama, Twitter'ın yanı sıra seçimleri yeniden kazandığını e-posta üzerinden de paylaştı. Obama'nın kendi e-posta adresi üzerinden gönderilen metinde yapılacak çok şey olacağını ifade edildi.

Artık politikacılar, Obama örneğinde görüldüğü gibi zaferlerini öncelikli olarak kalabalıklar karşısında değil, internet kullanıcılarıyla paylaşıyor. İlk olarak ABD seçimlerinden gerçekleşen bu olayın dikkat çekici olduğunu düşünüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.