Gmail Meter: Gmail kullanım alışkanlıklarınız büyüteç altında

Gmail Meter: Gmail kullanım alışkanlıklarınız büyüteç altında

450 milyon yakın kullanıcıya sahip Gmail, web tabanlı ücretsiz e-posta alternatifleri arasında en üst sıralarda yer alanlardan biri. Eğer siz de bir Gmail kullanıcısıysanız, e-posta kullanımınızla ilgili pek çok detayı düzenli olarak elde edebilirsiniz.

Gmail’in resmi blogunda da yer almış olan ve Romain Vialard tarafından geliştirilmiş olan ücretsiz bir araç e-posta hesabınızdaki hareketleri inceliyor ve raporu yine Gmail gelen kutunuza düzenli olarak gönderebiliyor.

Gmail Meter ile günlük, haftalık, aylık e-posta trafiğinizi, en çok e-posta gönderdiğiniz ve aldığınız kişileri, e-postaların yanıtlanma sürelerini, uzunluklarını, kategorilerini ve o ayın en yoğun başlıklarını tek bir raporda görebilirsiniz.

Aslında Gmail Meter yeni bir uygulama değil ama bundan kısa bir süre önce yenilendi ve hem kurulumu kolaylaştırıldı, hem de sunduğu raporlar geliştirildi. Yenilenen Gmail Meter ile artık gönderdiğiniz ve aldığınız eklentilere dair bir grafik, epostalarınızdan çıkartılmış olan bir kelime bulutu ve Gmail kullanımızla ilgili Twitter, Facebook ile LinkedIn’de paylaşabilir bazı minik bilgiler yer alıyor.

Gmail Meter’ı yüklemek için şu adresi ziyaret edip, giriş yapmanız ardından da çıkan sayfada script’in çalışması için onay vermeniz gerekiyor. Bundan kısa bir süre sonra ilk raporunuz gelen kutunuzda olacak. Ardından ise aylık olarak raporu almaya devam edeceksiniz.

Gmail Meter’ı hayata geçiren Romain Vialard ise uygulamayı geliştirmeye neden karar verdiği ile ilgili olarak ise bize şunları söyledi:

Bir Google Apps Dönüşüm danışmanıyım. Bugüne kadar pek çok kullanıcıya Outlook veya Lotus’tan Gmail’e geçmeleri konusunda yardımcı oldum. Kişiselleştirmeye çok uygun olduğu için kullanıcılar Gmail’i pek çok farklı şekilde kullanabiliyorlar ve ben de bu yüzden kişilerin Gmail kullanım alışkanlıklarını analiz etmenin çok iyi bir fikir olacağını düşündüm. Bu benim için aynı zamanda Gmail Connector ve Chart Builder gibi App Script servislerinin ne kadar farklı şekillerde kullanılabileceğini görmek istiyordum. Bu çalışmaların sonucu olarak ortaya Gmail Meter çıktı :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.