Twitter, favorilerin yerine beğen ve yıldız ifadelerini test ediyor

Twitter, favorilerin yerine beğen ve yıldız ifadelerini test ediyor

Sosyal ağ siteleri için etkileşim büyük önem taşıyor, etkileşim sağlamak için de çoğu zaman oldukça basit yöntemler sunuyorlar. Facebook’un “beğen” butonu, Google+’ın “+1”i ve Twitter’ın “favori”lere ekleme özelliği bunun en yaygın örnekleri.

Tüm bu siteler sürekli olarak yeniliklerle kullanıcılarına daha iyi bir tecrübe sunmak için birbirleri ile yarışıyorlar. The Next Web’in ortaya çıkardığı bir duruma göre şu sıralarda Twitter benzer bir çalışma içerisinde. İddia Twitter’da hoşunuza giden tweet’leri saklamak ve bir arada sergilemek için kullanılan “favori” butonunun adının “beğen” olarak değişebileceğini gösteriyor.

Tabi ki bu kesin bir durum değil. Twitter, tüm internet firmaları gibi sürekli olarak yenilikler deniyor ve bu denemeleri ufak test grupları içerisinde gerçekleştiriyor. Bu testler ölçümleniyor ve analiz edilerek kullanıcıların site üzerinde hedeflenen sonuçları oluşturması için hangi testin daha başarılı olduğu gözleniyor.

“Favori” yerine “beğen” veya “yıldız” ifadelerinin deneniyor olması bundan farklı bir şey değil. Yine de bu yeni ifadelerin test ediliyor olması, ölçümlemelerde olumlu sonuç verecek olurlarsa kullanıma geçebileceği anlamına da geliyor.

Daha önemlisi Twitter’ın “favori” kelimesine neden bir alternatif arıyor olduğu. Kullanıcıların etkileşim amacıyla kullandıkları kelimelerin anlamları tahmin edebileceğiniz gibi etkileşim oranlarını doğrudan etkiliyor. “Favori” ifadesi pek çok kullanıcı için tarayıcılarda sık kullanılanlara eklenen web sitelerini çağrıştırıyor. Bu nedenle de kullanım oranının hedeflenenden daha sınırlı kaldığı düşünülebilir.

Twitter’ın asıl istediği ise aynı Facebook’un “beğen” butonunda olduğu gibi kendi etkileşim sağlayacak butonunu daha yaygın kullanılabilir hale getirmek.

Peki sizce “beğen” (like) veya “yıldız” (star) bu amaç için Twitter’ın işine yarar mı? Yoksa daha farklıb ir yaklaşıma mı ihtiyaç var?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.