Yeni Samsung ChromeBook 249 dolarla ön siparişte

Yeni Samsung ChromeBook 249 dolarla ön siparişte

Google'ın merakla beklenen Chromebook taşınabilir bilgisayarı dün ön siparişe sunuldu. Chrome OS ile çalışan  yeni Chromebook, daha önce tanıtılan Chromebook'tan daha küçük. 249 dolarla ücretlendirilen cihaz Amerikalılar için çekici bir teklifle geliyor.

11.6 inç büyüklüğünde, yaklaşık 2 cm inceliğinde ve 1.13 kg ağırlığında olan Samsung üretimi Chromebook 6.5 saatlik pil ömrü vaadediyor. VGA kamerası bulunuyor. Bluetooth 3.0 ve yeni nesil Wi-fi bağlantı üzelliklerine sahip. Açılış süresi 10 saniyenin altında ve açık söylemek gerekirse biraz Macbook Air'e benziyor.

Chrome OS

Henüz bilmeyenler için tekrarlamak gerekirse; Chromebook, Chrome OS temelli olduğu için tamamen internet bağlantısıyla verileri buluttan çeken bir deneyime alışmayı gerektiriyor. Bu deneyime alışmak kişiye göre değişiklik gösterebilir ama bu noktada Gmail ve Google Docs servislerinde çevrimdışı kullanım özelliğinin bulunduğunu da hatırlatmak gerek.

100 GB Google Drive kapasitesi

Yeni Google Chromebook da yerleşik Google hizmetleri (Arama, Gmail, YouTube ve Hangouts görüntülü konuşma) ile geliyor ve bu kez bazı önemli avantajlar sunuyor. Dahili belleğinden bahsedilmeyen yeni cihazda 2 yıl boyunca kullanabileceğiniz 100 GB büyüklüğünde Google Drive belleği var. Bu kapasitenin şu anki bedeli yaklaşık 120 dolar yapıyor.

Sunulan diğer bir şey de GogoAir tarafından sunulan 12 adet uçuş içi internet bağlantısı. Sık uçuş yapan Amerikalı teknoloji severler için önem taşıyan bu ikramın değeri 150 dolar olarak heaplanıyor.

20 dolar kar

Kısacası 270 (120+150) dolar değerindeki ek hizmetlerle gelen ve kağıt üstünde 20 dolar kazandıran Chromebook, kendini 3. nesil iPad'i olan, bunun yanında da Microsoft Surface sipariş eden birine kendini sattırmayı başarıyor.

Chrome ile internet kullanıcılarını kanatları altına alan Google rekabetin giderek arttığı taşınabilir bilgisayar ve tablet pazarında ne kadar başarılı olacağı meçhul. Zira bu sene bahsedildiği gibi Chromebook'un yılı olmaktan epey uzak geçti. Bakalım Chromeboook'un ön sipariş performansı Google'ın bu çeyrekte düşen karlılığını düzeltebilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.