Oyna.com oyunlaştırma ve yerel oyunlarla farklılaşmaya hazırlanıyor

Oyna.com oyunlaştırma ve yerel oyunlarla farklılaşmaya hazırlanıyor

Daha önce bahsetmedik ama Türkiye'nin yeni internet şirketlerinden İmza, iddialı projelerinden oyna.com yaklaşık 1 yıl önce yayınlandı. Kısa süre önce indir.com gibi oyna.com da yenilendi ve online oyun pazarındaki hedeflerine odaklanmaya başladı.

İmza'nın kurucularından Hasan Yaşar'dan aldığımız bilgiler ortada sıradan bir Flash oyun sitesinden daha fazla şey olduğunu gösteriyor. Önce biraz rakamsal bilgi verelim.

Oyna.com şu an büyük rakiplerinin altında bir trafiğe sahip. Oyna.com aylık 500 bine yakın tekil ziyaretçi çekiyor. Ziyaretçiler ortalama 6 sayfa geziyor ve yaklaşık sitede 5 dakika kalıyor. Sitede henüz 7.500 üye var ama yapılan yenilikler bu sayıyı arttıracak gibi. Daha önceden sadece klasik tarzda üye olunan oyna.com'a artık Facebook, Twitter ve Google Plus ile giriş yapılabiliyor.

Oyun sitesinde oyunlaştırma

Oyna.com'a oyunlaştırma (gamification) dinamikleri de dahil edilmiş. Artık üyeler oyunları oynadıkça puanlar ve ödüller kazanabilecek. Bazı puanlı oyunlardan ekstra avantajlar sağlıyor. Başarılı oyuncular belli yerlerde listeleniyor.

Üyeler derecelerine göre çeşitli kupalar kazanıyor ve başarılı oyuncular açıklanıyor.  Ayrıca kullanıcıların oyunlara odaklanması için ekran karartma gibi özellikler de eklenmiş.

Oyunlarda yerelleştirme

Logo ve kategori ikonlarını özel olarak tasarlatan oyna.com'un kısa vadede odaklandığı noktalardan biri de Türkçe oyunlar. Türkiye'de oyun yapımcıları ile işbirliği için görüşmeler sürdüren ekip Türkçe oyunları Türk Bayrağı ile işaretlemiş.

Ekip 2013 ortalarına doğru da kendi oyunlarını üretmeyi planlıyor. Üzerinde durulan bir nokta da diğer oyun siteleriyle gelir ortaklı modelini kurmak.

Yabancıların Flash oyun sektörüne ilgisi

Türkiye'de flash oyun sektörünün yabancıların yapmış olduğu 3 satın alma hareketlendiğini söyleyen Hasan Yaşar'a göre bu satın almaların toplamı 5 milyon dolar civarında. Bu satın almalardan ikisini (oyunoyna.com ve oyunskor.comSpil Games yapmıştı ve yeni bir oyun sitesi açmıştı. Diğer satın alınan site ise oyungemisi.com olmuş.

Son olarak Oyna.com'un arama motoru optimizasyonunda avantajlı bir konumu olsa da güçlü rakipler arasından kolayca üst sıralara çıkamayacağını söyleyebiliriz. Diğer yandan İmza, indir.com ve oyna.com'un büyümesi ile karlı bir şirket pozisyonuna geçmiş ve bundan sonra daha rahat yükseleceğini düşünüyor. Bakalım planlar ne kadar tutacak...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.