Arama reklam pazarı yüzde 33 büyüdü, aslan payı Google’ın

Arama reklam pazarı yüzde 33 büyüdü, aslan payı Google’ın

Her geçen gün yaşamlarınızın bir parçası daha dijital hale gelirken, online ekonomi de büyümeye devam ediyor. Kullanıcılar artık daha fazla konuda internet başvuruyor ve bu başvuruların büyük çoğunluğu arama motorlarından yönleniyor. Bu da arama motorlarını online pazarlamanın önemli bir kanalı haline getiriyor.

Covario’nun yayınladığı son araştırma bunu rakamlarla da ortaya koyuyor. Dünya çapında arama reklam pazarının incelendiği araştırma 2012’nin üçüncü çeyreğinde pazarın yüzde 33 büyüdüğünü gösteriyor.

Arama pazarının büyümesi bu alandaki tüm oyunculara ama tabi ki en çok Google’a yarıyor...

Arama reklamlarına ayrılan bütçeler Dünya’nın hemen hemen tüm bölgelerinde artmış durumda. ABD’de artış yüzde 39 olarak gözlenirken, Asya – Pasifik bölgesi daha da iyi bir performansla yüzde 45’lik büyüme gösterdi. Ekonomik anlamda sıkıntılı bir dönem geçiren Avrupa’da ise büyüme yüzde 10’da kaldı.

Covario’nun ön görüleri büyümenin devam edeceği yönünde. Önümüzdeki dönemde ABD’de pazarın yüzde 18 ile 20 arasında, Asya - Pasifik bölgesinde yüzde 35 ile 40 arasında ve Avrupa’da yüzde 5 ile 10 arasında büyüme bekleniyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi arama pazarının en güçlü oyuncusu Google bu büyümeden en çok faydalanan firma. Arama reklam pazarında yüzde 87 pazar payına sahip olan Google’ın ardından yüzde 10’luk paya sahip olan Yahoo/Bing geliyor. Çinli Baidu’nun da küçümsenmemesi gereken yüzde 5’lik bir pazar payı bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.