Online pazarlama için günün en uygun zamanı hangisi? [Araştırma]

Online pazarlama için günün en uygun zamanı hangisi? [Araştırma]

Pek çok iş yeri için günün en verimli zamanı gündüz saatleri. Müşteriler ile iletişim kurmak, tedarikçilere ulaşmak veya toplantılar yapmak için en uygun zaman mesai saatleri içerisinde kalan dilim. Doğal olarak muhtemelen sizlerin iş yaşantıları da bu tempoya uygun şekilde devam ediyordur.

Fakat eğer sosyal medya üzerinden toplulukları yönetmek, eposta pazarlamarsı yapmak  veya e-ticaret sizin öncelikli ilgi alanınızsa, sizin için bu döndü pek de geçerli olmayabilir. Yesmail’in yaptığı bir araştırmaya göre internet üzerinden tüketiciye ulaşmak isteyenler için hayat mesai saatlerinden sonra başlıyor…

Yesmail’in tüketiciler ile konuşarak ve markaların sosyal medya pazarlaması alışkanlıklarını inceleyerek vardıkları sonuca göre bu gibi bazı konularda fark yaratabilmek için alışılmış olandan biraz daha farklı saatlerde aktif olmak oldukça önemli.

Araştırmaya göre tüketicilerin yüzde 60’ı sosyal medya üzerinden markalarla iletişim kurmak için 18:00 ile 02:00 saatleri arasını tercih ediyor. İşinden çıkıp evine gelmiş, bilgisayarını açmış veya tabletini eline almış olan tüketicilere ulaşmak isteyenler için bu saatlerde aktif olabilmek son derece önemli.

Alışveriş yapmak konusunda da durum çok farklı değil. Mesai saatleri içerisinde gündelik işleri yetiştirmeye odaklanmış tüketicilerin önemli bir kısmı online alışverişe çıkmak için günün sona ermesini bekliyor. Yesmail, online satışların yüzde 40’ının saat 18:00’den sonra gerçekleştiğini söylüyor.

Aynı şey e-posta pazarlama için de geçerli. Tüketiciler sabah iş yerlerine gittiğinde çoğunlukla ilk işleri gelen kutularını doldurmuş olan e-posta yığınını temizlemiş oluyor. Akşam 18:00’den sonra bu tip mesajlar için daha uygun. Maalesef e-posta pazarlama kampanyalarının sadece yüzde 5’i bu saatte gerçekleşiyor.

Sosyal medya ve e-posta pazarlaması topluluk yönetimi açısından son derece önemli ama bu mecralardaki çalışmaları doğrudan satışa döndürmek de mümkün, fakat bu kez dinamikler biraz daha değişiyor. Tüketicilerin yüzde 34’ü için sosyal medyada gördükleri bir promosyon o anda satın alma kararı vermeleri için önem taşıyor. Çoğunlukla markayla ilgili sosyal medyada gördükleri bir indirim veya fırsat satın alma hareketini tetikliyor. Ama Facebook kampanyalarının sadece yüzde 8’i ve Twitter’daki pazarlama faaliyetlerinin sadece yüzde 4’ü bir indirim ya da bir fırsat sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.