Sokakroportajlari.com: Sosyal ağlarda tartışılan konularla 'sokağın' nabzını tutuyor

Sokakroportajlari.com: Sosyal ağlarda tartışılan konularla 'sokağın' nabzını tutuyor

Gündemin nabzını tutmak için artık Twitter ve Facebook gibi sosyal ağların öne çıkan başlıklarına göz gezdirmek yeterli. İnternet kullanıcılarının gündemini oluşturan bu konular için 'sokaktaki insan' ne diyor? İşte bu sorunun cevabı yine internette.

SokakRoportajlari.com sosyal ağ ve kamuoyundaki gündemin nabzını tutmak için 'sokaktaki' insanlarla yapılan röportajların videosunu yayınlayan bir internet sitesi. Kemal Gürel, Koray Öz, Jaki Baruh ve Cihan Akköstepen olmak üzere dört arkadaş tarafından kurulan girişim SokakRoportajlari.com, Haziran başında ilk videosunu yayınlamış.

Kurucuların gündemden seçtiği konular hakkında hazırlanan sorular, SokakRoportajlari.com ekibi tarafından sokaktaki insanlara soruluyor. Girişimin kurucuları, SokakRoportajlari.com'da yer alan konuları sosyal medyada çok konuşulan, tartışılan ve Twitter'da TT listesindeki başlıklardan seçtiklerini ifade ediyor.

Haftada yaklaşık 1 yeni video yayınlanıyor

Gelelim SokakRoportajlari.com'un rakamlarına. Şu ana kadar sitede 25 video yayınlanmış durumda. Haftada yaklaşık 1 yeni videonun yayınlandığını söylemek mümkün. SokakRoportajlari.com'un videoları sadece kendi web sitesi üzerinden şu ana kadar 500 bin kez izlenmiş. Bunun yanı sıra SokakRoportajlari.com'un videoları kendi web sitesinin yanı sıra Facebook ve YouTube'dan da izlenebiliyor. Girişim kurucularından aldığımız bilgilere göre diğer video paylaşım siteleriyle beraber SokakRoportajlari.com'un videoları toplamda 1.5 milyon izlenme rakamını geçtiği yönünde.

"Reklam ve birlikte çalışma teklifleri geliyor"

Girişimin şu anda bir gelir modelinin bulunmadığını paylaşmak istiyoruz. Ancak SokakRoportajlari.com kurucularının gelir modeli uygulamaya koymak için acele etmek istemediklerini söyleyebiliriz. Aldığımız bilgilere göre kurucuların ilk hedefi, sitenin bilinirliğini ve ulaşılan kişi sayısını artırmak. Parantez içinde belirtmek gerekirse, SokakRoportajlari.com'a reklam ve birlikte çalışma teklifleri geldiğini de belirtelim.

Siteyi açanlar bazı videoların altındaki Sosyal Medya TV logosuna dikkat etmiş olabilir. Hemen açıklayalım; O logo Serdar Kuzuloğlu'nun TRT Haber'de sunduğu Sosyal Medya TV programının logosu. SokakRoportajlari.com ekibinin hazırladığı videolar, neredeyse her hafta Sosyal Medya TV programında yayınlanıyor.

"Amacımız dalga geçmek değil"

SokakRoportajlari.com ekibinin gelecekteki planlarının arasında girişimin çizgisini bozmayacak iş birlikleriyle farklı projeler yaratmak bulunuyor. Amaçlarının sokaktaki insanla dalga geçmek olmadığını ifade eden girişimin kurucuları, gelecekte SokakRoportajlari.com’un çizgisini bozmayacak oluşumlarla farklı projeler yaratmaya açık olduklarını belirtiyor.

SokakRoportajlari.com, "içeriğin kral" olduğu bir kategoride yer alıyor. Bu yüzden site içinde paylaşılan video sayısı ve çeşidi çok önemli bir konu. Türkiye gibi gündemim hızla değiştiği ve çeşitlendiği bir ülkede yayınladıkları video adedini arttırması gerektiğini düşünüyoruz. Böylece SokakRoportajlari.com'un kullanıcılarla etkileşimini arttırıp, daha fazla ziyaretçiye sahip olabilir. Ancak SokakRoportajlari.com'un 4 aylık bir girişim olduğunu yeniden hatırlatalım.

Son haftaların en tartışmallı konulardan biri olan "Alex mi? Aykut mu?" sorusu SokakRoportajlari.com'da yer alan videolar arasında. :) Sokaktaki insanın "Alex mi? Aykut mu?" sorusuna cevabını aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.