Zynga markalar için sosyal oyunun gücünü anlattı

Webrazzi Summit 2012'nin diğer bir konuğu da sosyal oyun şirketi Zynga idi. Zynga İş Geliştirme Direktörü Mateo Graziosi'nin bir sunum yaptığı oturumda markalar için sosyal oyunun gücü anlatıldı.

Facebook Webrazzi Summit Oturumu - 2Hemen Mateo Graziosi'nin sunumundan çıkardığımız önemli notları paylaşmaya başlayalım. Mateo Graziosi paylaştığı rakamlara göre Zynga'nın şu anda 306 milyon aylık aktif kullanıcısı bulunuyor. Günlük aktif kullanıcı sayısıysa 72 milyon civarında. Bu noktada Mateo Graziosi espri yaparak, bir günde Türkiye nüfusu kadar oyuncu kitlesine hitap ettiklerini anlatıyor.

Herkes için her yerde oynanabilecek oyunlar geliştirmeye çalıştıklarını anlatan Mateo Graziosi, "Tablet PC, akıllı telefon, Facebook ve bilgisayar gibi platformların tümünde yer almak istiyoruz. Bundan sonra piyasaya süreceğimiz oyunların hepsi bütün cihazlarda oynanabilir şekilde olacak" diye konuşuyor.

Markalar için sosyal oyunun güçlü bir öğe olduğunun altını çizen Mateo Graziosi, sözlerine şu şekilde devam ediyor: "Kullanıcıların reklamlar yüzünden sıkıntı çekmesini istemiyoruz. Tam tersine kullanıcıların reklamlarla eğlenmelerini istiyoruz. Oyun içine reklam koyuyoruz. CityVille'de enerji için reklamlara tıklanıyor. Ve böyle kullanıclar reklamlarla eğlenirken, "Watch the earn" kavramıyla oyunculardan geri bildirimler alıyoruz."

Mateo Graziosi, marka entegrasyonuyla ilgili ise Mc Donalds ve Best Buy ile oyun içine ürün yerleştirme modeline başladıklarının altını çiziyor. Bu reklam modelinde etkileşimin daha fazla olabileceğine dikkat çeken Mateo Graziosi, bu modelin marka içeriklerinin paylaşılmasını sağladığını ifade ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.