Türkiye'deki Facebook kullanıcıları ortalama 57 marka sayfası beğeniyor

Türkiye'deki Facebook kullanıcıları ortalama 57 marka sayfası beğeniyor

Webrazzi okuyucularının yakından tanıdığı Socialbakers CEO'su Jan Rezab, Webrazzi Summit 2012 etkinliğinde de bir oturum gerçekleştirdi. Socialbakers denilince ilk akla gelen Facebook verileri ve Jan Rezab, sunumunda Türkiye Facebook istatistikleri hakkında çarpıcı bilgiler paylaştı.

Markalar için en önemli konulardan biri Facebook sayflarının beğeni sayısı. Çetin bir rekabetin yaşandığını bu yarışta önemli rollerden biri kullanıcılara düşüyor. Socialbakers verilerine göre Türkiye'deki Facebook kullanıcılarının marka sayfası beğenme ortalaması 57. Türkiye'deki Facebook kullanıcı sayısı ise yaklaşık 35 milyon olarak açıklandığını paylaşalım.

Markaların sosyal medya kanallarını nasıl yönetmesi gerektiği konusuna değinen Jan Rezab, sosyal medyada müşteri hizmetlerini çok iyi yapan şirketler olduğunu söyleyerek, Trendyol örneğini veriyor: "Trendyol yüzde 82 oranla müşterilerine cevap vermiş. Trendyol'un asıl iyi olduğunu konusuysa müşterilerine geri dönüş süresi. Trendyol'da bu rakam ortalama 20 dakika ve dünyadaki birçok şirkette göre daha iyi olduğunu söyleyebilirim."

Sosyal medya hesaplarında yüzde 34 büyüme yakalıyoruz

Sosyal medya hizmetleri konusunda şirketlerin doğru kombinasyonu kurması gerektiğini söyleyen Jan Rezab, "Özellikle hizmet sektöründe bulunan şirketler kendi içinde haber akışını yönetmeli. Kreatif ajansla çalışmakta fayda var. Socialbakers olarak da bunu yapmaya çalışıyoruz" diyor.

Türkiye’de Social Bakers'ın 70 müşterisi olduğunu söyleyen Jan Rezab, analitik kullanmaya başlayan şirketlerin sosyal medya sayfalarında yüzde 34’lük bir büyüme yakaladıklarını dile getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.