Tony Haile: Artan veriyi ve değişkenleri yorumlamak için doğru kişileri kullanın

Tony Haile: Artan veriyi ve değişkenleri yorumlamak için doğru kişileri kullanın

Gerçek zamanlı trafik analiz hizmeti Chartbeat'in kurucusu Tony Haile artan verilere karşı gerçek zamanlı olarak nasıl tepki verilmesi gerektiğini Webrazzi Summit 2012'de paylaştı.

"NY Times'a ilk gittiğimizde ellerindeki veriyi iyi kullanmıyorlardı." diyen Chartbeat'in kurucusu ve CEO'su; "Gerçek zamanlı verileri kullanarak başarılı olmak için işi değişimi yaratacak kişilerin eline vermek gerek." diyerek konuya giriş yaptı.

"Verinizi okuyacak kitleyi değiştirdiğiniz zaman işin başındaki kişiyi de değişmeniz gerekiyor. Manşetleri anlık olarak değiştiren bir döneme ayak uydurmak için çeşitli yatırımlar yapılıyor. Biz de bunu başarmak için farklı açılardan analizler yapıyoruz. Steve Jobs'un bilgisayar işletim sistemini grafik arayüzüne taşıması da bu doğrultuda bir adımdı." diyen Haile sözlerini şöyle sürdürdü;

"Verileri insanların anlayacağı bir şekilde sağlarsanız tıpkı insan bedeni gibi değişikliklere uyum sağlayan bir sistem yaratabilirsiniz.

Gerçek zamanlı değişimi içeriğin kendisine uygulama fikri de akla geliyor ama iyi bir yayın olmanın içerik kadar iletişimle de ilgili olduğu bir gerçek. Alacağınız kararlar zorlaştıkça, elinizdeki veri çoğaldıkça, incelemeniz gereken değişkenler de artıyor."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.