Mobil sosyal oyun pazarını Facebook, Fugo ve Peak Games konuştu

Mobil sosyal oyun pazarını Facebook, Fugo ve Peak Games konuştu

Webrazzi Summit 2012’de yer verdiğimiz konulardan biri de mobil sosyal oyun pazarı ve fırsatlarıydı. Webrazzi okuyucularının yakından tanıdığı Ümit Öncel tarafından yönetilen oturumda Peak Games Kurucu Ortağı Rima Onur, Fugo Kurusu Ortağı Erol Nahmias ve Facebook’tan Akın Babayiğit gibi isimler konuk oldu.

Akın Babayiğit ile başlayan oturumda ilk konulardan biri Facebook ve sosyal oyunlardı. Mobil sosyal oyunların daha sık ve daha kısa oynanan oyunlar olması gerektiğini söyleyen Akın Babayiğit, mobil işletim sistemlerine indirilen her 10 oyundan 8’inin Facebook’a bağlantılı olarak kullanıldığı bilgisini verdi.

Akın Babayiğit, "Diamond Dash oyunu oynayan kullanıcıların yüzde 64’ü Facebook üzerinden bağlanıyor ve bu oyuncuların normal oyunculara göre 8 kat daha fazla para harcamaya meyilli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Her mobil oyun geliştiricinin Facebook içinde yer alması gerektiğini savunan Akın Babayiğit, geçen ay uygulama mağazalarına Facebook üzerinden 170 milyon tık gönderildiğini söyledi. Babayiğit ayrıca Peak Games’in Facebook’ta yer alan en iyi 5 şirketten biri olduğu bilgisini de verdi.

Peak Games Kurucu Ortağı Rima Onur, mobilde yer alacak içeriklerin orijinal olmasının önemli olduğunu söyledi. Rima Onur sözlerine şu şekilde devam etti: “Mobil sosyal oyunlarda devamlılık çok önemli bir kriter. Evinde oyun oynayan kullanıcı, otobüste de oyuna devam edebilmeli.”

Mobil sosyal oyunlarında daha yolun çok başında olduğunu belirten Rima Onur, “Peak games olarak online odaklı bir şirketiz. Ancak mobile de yatırımlarımızı yapıyoruz. Cross platform yani bağlatılı şekilde oyunları Facebook’a entegre etmek çok avantajlı” diye sözlerini sürdürdü.

Rima Onur son olarak Peak Games’in bölgelere yayılarak büyümeye devam edeceğini ifade etti.

Gelirlerin yüzde 75'i Apple uygulama mağazasından

Oturumda son olarak sözü Kelime avıyla dikkat çeken Fugo Kurucu Ortağı Erol Nahmias aldı. Erol Nahmias, mobil oyun oyuncularının bilgisayardan oyun oynamadıklarını ve tek hesap üzerinden oyunlara bağlanabilmesi gerektiğini ifade etti.

Mobil oyun gelirlerinin yüzde 75’nin Appledan geldiğini ifade eden Erol Nahmias sözlerine şu şekilde devam etti: “Andorid şu anda sadece yüzde 25 gelir elde ediyoruz. Ancak yeni dönemde Samsung telefonların ciddi bir etkisi var. Reklam gelirlerimizin büyük kısmını Apple’dan sağlıyoruz. Oyun için satın alma gelirlerindeyse işletim sistemi değil, cihaz modeli fark ediyor.”

Erol Nahmias son olarak, Android’in birçok farklı cihazda kullanıldığını ifade ederek, Apple’ın oyun geliştiricilere daha az maliyetli olduğunu söylüyor.

Canlı yayınımızı ve Webrazzi Summit 2012 etiketini takip edebilirsiniz. Twitter’da ise#Webrazzi12 etiketini kullanıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.