Shasta Ventures'dan Rob Coneybeer donanım odaklı girişimciliğin neler getireceğini Webrazzi Summit 2012'de paylaştı.
ABD'li teknoloji ve perakende şirketlerinin değeri yüzlerce trilyon dolar değerinde. Facebook, Ebay, Amazon, IBM, Intel vs.. Bunların içinden donanıma odaklananları çıkardığımızda bu rakam oldukça düşüyor. Artık donanımsal girişimciliğin de öne çıkacağı bir dönemdeyiz.
Coneyberr bu değişime bazı örnekler verdi.
Ucuzlayan ekran ve çip teknolojisi bize büyük fırsatlar sunuyor. Ve akıllı telefonlar bize köprü niteliğinde bir yardım sağlıyor. Elbette bulut tabanlı veri iletişim sistemleri de. Kayak gözlüklerine mikro ekranlar yerleştiriyorlar. Google'ın gözlüğü vs..
Tüm bu noktalara sosyal eğilimleri de eklediğimizde daha etkili ürünler karşımıza çıkıyor. Örneğin akıllı telefon mantığında bir kol saati olan Pebble. Playstation gibi cihazlarla uyumlu uzaktan bir kumanda olan Ouya da bunlardan biri. Lifx ise IP adresi olan ve internete bağlanan bir ampul olarak dikkat çekiyor.
Peki bizi neler bekliyor. Bilim kurgu filmleri gerçek olmaya başlıyor.
Akıllı telefon taşıyan robotlar, CuteCircuit gibi giysi üzerindeki elektronik ekranlar bunlardan bazıları. Mesajlarınızı artık farklı şekillerde çevrenize yansıtabileceksiniz. Sano adlı kol bandı ise derinin altına girmeden kan testi yapabiliyor.
Donanım tarafında dünyanın nereye gittiğini izlemenin zamanı geldi. Foxconn, Nest, Withings izleyebileceğiniz şirketlerden bazıları.
Rob Coneybeer, Türkiye'nin bu evrime hazır olmadığına inanmadığını ve cesur olmak gerektiğini söyleyerek Webrazzi Summit 2012 katılımcılarına etkili bir mesaj verdi.