Facebook 1 milyar kullanıcıya ulaştı!

Haber bizzat Mark Zuckerberg’den geldi: Facebook artık gezegen üzerindeki 1 milyar kişiyi birbirine bağlayan bir platform haline geldi. Bu 1 milyar sayısı Facebook’a üye olmuş kullanıcılar anlamına gelmiyor, Zuckerberg’in duyurusunu yaptığı rakam Facebook’un aktif kullanıcı sayısı. Yani şu anda ayda en az 1 kez Facebook’a giriş yapmış 1 milyar kullanıcı bulunuyor.

Bu anlamda kolay kolay yakalanamayacak bir seviyeye ulaşan Facebook’taki kullanıcılıların sayısı kadar bu kullanıcıların etkileşimleri ile ilgili rakamlar da son derece etkileyici. Örneğin site açıldığından bu yana Facebook’ta 1,13 trilyon kez “Beğen” düğmesine tıklanmış. 140,3 milyar kişi ise Facebook üzerinde arkadaşlık bağlantısı kurmuş.

İşte 1 milyar aktif kullanıcıya sahip Facebook’la ilgili diğer rakamlar…

Facebook’ta günde paylaşılan içerik 2,45 milyar ve her gün 2,7 milyar kez “Beğen” butonuna tıklanıyor.

Facebook’un da büyük önem verdiği fotoğraflar 2005 yılında kullanıma açılmıştı. Şu anda site üzerinde yaklaşık 219 milyar fotoğraf bulunuyor ve siteye her gün 300 milyon yeni fotoğraf yükleniyor.

2010 yılının ortalarında devreye alınan yer bildirimleri yaklaşık 2 yıl içerisinde 17 milyar kez kullanılmış. Facebook üzerinde tam 1 yıl önce devreye alınan müzik dinleme uygulamasında yer alan 62,6 milyon şarkı bugüne dek 22 milyar kez dinlendi.

Facebook’un büyük önem verdiği diğer bir konu ise mobil. Facebook’un aktif mobil kullanıcı sayısı 600 milyon. Facebook’a 7 binden fazla farklı tipteki mobil cihazdan erişiliyor. Son olarak bugün Webrazzi Summit’teki Mobil Sosyal Oyun panelinde de bahsedildiği gibi en çok kazandıran 40 iOS uygulamasının yüzde 55’i Facebook ile entegre çalışıyor.

Son olarak Mark Zuckerberg 1 milyar aktif kullanıcı onuruna paylaştığı  şu video'ya da göz atmak isteyebilirsin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.