500 milyon Euro ciro yapan Gilt Groupe nasıl çalışıyor?

500 milyon Euro ciro yapan Gilt Groupe nasıl çalışıyor?

Yılda 500 milyon ciro yapan Gilt Groupe'un kurucusu Alexis Maybank Webrazzi Summit 2012'nin belki de en çok kazanan konuşmacılarından biriydi ve bunu nasıl başardıklarını anlattı.

Maybank ilk olarak Gilt hakkında bazı rakamlar paylaştı; 6 milyondan fazla üye, 1.5 milyon aylık müşteri, 400 binden fazla günlük ziyaretçi, 6 binden fazla marka, her hafta kullanıcılarla 12 binden fazla direkt temas.

Gilt müşteriye özel hizmetler sunma işini çok ileri taşıyarak sadakat yaratmaya odaklanmış. E-ticaretin önemli noktalarından biri elbette bu ve kişiye özel, müşterinin ihtiyacına ve yaşamına uygun ürünler sunmak önem taşıyor. Örneğin hamile bir kadına uygun giysileri sunmak o müşteriye uyum sağladığınız anlamına geliyor.

Maybank şunları da sözlerine ekledi;

"Sosyal kaynakların yanında kullanıcılardan aldığımız bilgileri de kullanıyoruz. Kullanıcılara gönderilen epostaların 3 bin farklı çeşidi bulunuyor. Özellikle kullanıcıların tutkularına dönük ürünleri öne çıkarıyoruz.

Siz bir web sitemizi ziyaret ettiğinizde herkes için farklı ürünler yani o size özel bir deneyim sunuyoruz. Sürekli olarak topladığımız bilgileri değerlendiriyoruz.

Milyonlarca akıllı telefon kullanıcımız var. Amerika'da işimizin yüzde 70'i kadınlardan geliyor. Tablette bu oran yüzde 50'ye denk düşüyor ve haftaiçi gelirlerimizin yüzde 35'i haftasonu ise yüzde 50'si mobilden geliyor. Gelecekte bütün satışlarımızın mobil cihazlardan yapılabileceğini düşünüyoruz.

Bunu başarmak için her cihaz için özel bir deneyim hazırlayın. Hızlı ve sağlam çalışan, ölçeklenebilir içerikler sunan bir uygulama geliştirmeye bakın."

"Sosyal ağlardaki konuşmalar önemli ve bunu gerçek zamanlı olmak önem taşıyor. Biz sürekli olarak bir heyecanı tetiklemeye çalışıyoruz.

Günümüzde içerik ve ticaret bir araya girmiş durumda. Haftasonlarına uygun düzenlemeler yapmanız lazım. Görsel içerikler önem taşıyor ve kullanıcılar da buna daha fazla yanıt veriyor. Tabii sitenin tasarımı da başarıyı pekiştiriyor.

Tedarik sürecinde ise paketleme ve kargolama süreçlerini mümkün olduğunca robotlara emanet etmiş durumdayız."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.