Startup Weekend Ankara için geri sayım başladı

Startup Weekend Ankara için geri sayım başladı

Küresel girişimcilik programı Startup Weekend’in 54 saatlik Ankara maratonuna günler kaldı. Yarışmanın hem son bir hatırlatmasını yapmak hem de katılımcı profili, jüriler ve mentorlar hakkında bilgi vermek istedik.

Bu hafta sonu Ankara TOBB ETÜ Garaj’da düzenlenecek olan etkinlik mobil odaklı fikirlere kucak açmıştı. Aldığımız bilgiye göre Startup Weekend Ankara'ya başvuran girişimcilerin yarıya yakını (yüzde 48) geliştiriciler olmuş. Yüzde 34 oranında iş geliştirici, yüzde 18 oranında da tasarımcılar SW Ankara'da yer almak istemiş.

Yaklaşık 200 kişinin kayıt yaptırdığını öğrendiğimiz yarışmada katılımcılar serbest platformda mobil uygulamalar geliştirmek için çalışacak. Etkinlikte katılımcıların daha hızlı geliştirme yapmaları için etkinlik boyunca Netmera ve Gideros kendi kütüphanelerini ve API'lerini kullanıma açacak.

5 Ekim akşamı başlayıp 7 Ekim'de bitecek etkinlikte seçilecek 10 ekip 15 mentorun desteğiyle fikirlerini ürüne dönüştürmeye çalışacak.

Ankara için önemli olan ve ilk olma özelliği taşıyan etkinlik Viveka, GEP ve TOBB ETÜ desteğiyle organize ediliyor. Biz de medya sponsoru olarak bu etkinliği destekliyoruz.

ankara.startupweekend.org sayfasında yarışmanın jüri ve mentör listesini bulabilirsiniz. Bu deneyimli isimlerle tanışmak için dahi e etkinliğe katılmayı düşünebilirsiniz. Kayıt için eventbrite.com/event/3876356286 sayfasını ziyaret etmeniz yeterli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.