App Store'da hakim dil İngilizce, yerel dil ise önemli

App Store'da hakim dil İngilizce, yerel dil ise önemli

Amsterdam merkezli Distimo yeni raporunda App Store'da hangi dillerin revaçta olduğunu analiz ediyor. Pazarda İngilizce'nin açık ara hakim olduğu malum ama Çince bu hakimiyeti kırıyor.

Pazarın 'ana dili' İngilizce

Tüm indirme ve gelirler göz önüne alındığında uygulama marketlerinin 'ana dili' İngilizce denilebilir. Ücretsiz indirmelerin yüzde 90'ı İngilizce. 12 büyük ülkenin App Store'da en çok gelir getiren en popüler 200 iPhone ve iPad oyunu İngilizce destekliyor ancak İngilizce'nin baskın olmadığı bir pazar var; Çin.

Asya'da yerel diller çok önemli

Ağustos ayı rakamlarına göre Çin'de en çok indirilen 200 ücretsiz uygulamanın yüzde 79'u Çince'yi destekliyor. İngilizce ve Çince destekleyen uygulamların oranı ise yüzde 69. Japonya, Çin ve Güney Kore'de en çok kazancı yerel dillerdeki uygulamaların getirirken diğer pazarlarda İngilizce'nin hakimiyeti var. Asya'da yalnız yerel dillerde kullanılan uygulamalar ücretsiz indirmelerde ilk sırayı almayı başarıyor.

Yukarıdaki tabloya baktığımızda İngilizce'nin yanında İtalyanca, Fransızca, Almanca ve İspanyolca'nın da pazarda pay sahibi olduğunu görüyoruz. Türkçe'den bahsetmek ise mümkün değil ki Türkiye'de iPhone için geliştirilen uygulamaların sayısı bile 10 bini geçmiyor.

Yerel dili ihmal etmeyin

Distimo iPhone'da bir mobil uygulamayı yerel bir dilde sunmanın kazançtan çok indirme tarafında daha etkili olduğunu kaydediyor. Ayrıca Çin, Japonya ve Güney Kore'de kullanıcıların kendi dillerindeki uygulamalara para vermek konusunda daha hevesli olduğu olduğunu söylüyor.

iPhone ve iPad'de yerel dil desteği eklenen uygulamaların 1 hafta içinde indirme ve kazanç sayısındaki değişim de aşağıdaki şekilde veriliyor. Bu da demek oluyor ki  yerel dil desteğini en azından iPhone için göz ardı etmemek gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.