Türkçe YouTube geldi, sıra YouTube.com.tr'de mi? [Güncellendi]

Türkçe YouTube geldi, sıra YouTube.com.tr'de mi? [Güncellendi]

YouTube, geçen hafta yayınladığı bir duyuruyla YouTube'a altyazı ve tercüme aracı geldiğini açıklamıştı. Yapılan duyuruda hangi dillerin bu kapsamda değerlendirileceği bilinmiyordu.

Ancak bugün YouTube'a giren kullanıcılar, Türkçe bir YouTube ile karşılaştı. Otomatik olarak yapılan dil ayarını manuel olarak da gerçekleştirmek mümkün. YouTube sayfasının en altında bulunan 'Dil' seçeneğinden yapılan ayar ile kullanıcıların Türkçe YouTube'a ulaşması mümkün.

Google Türkiye'nin blogunda paylaştığı yazıya göre YouTube'a sadece Türkçe dil desteği gelmekle kalmayacak. Yapılan açılamada Türkiye'deki içerik sağlayıcıların YouTube üzerinden kazanç elde edebilmeleri için çalışmaların sürdüğü de belirtiliyor.

Google Translate'ten elde edilen verilerle gerçekleştirilen Türkçe dil desteğini yaklaşık bir saatten beri kullanıyoruz. Şu ana kadar eksik veya yanlış bir çeviriyle karşılaşmış değiliz.

Youtube.com.tr geliyor mu?

Bu arada önemli bir duyumumuzu paylaşamak istiyoruz. YouTube sadece Türkçeleşmiyor. Aynı zamanda Türkiye uzantısı olan 'com.tr'yi de açmak için geri sayımda bulşunuyor. Türkiye İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren'in attığı bir Tweet'e göre YouTube.com.tr birkaç saat içerisinde aktif olacak.

YouTube bu adımlarla beraber Türkiye'de yerelleşmek adına önemli adımlar attığını söylemek mümkün. Kısaca artık YouTube Türkiye kavramından bahsetmek gerekiyor diye düşünüyoruz. Youtube.com.tr'nin aktif hale gelmesi durumunda bu yazıyı güncelleyerek bilgilerimizi paylaşıyor olacağız.

Güncelleme: YouTube.com.tr için sayılı saatlerin kaldığını yazıda belirtmiştik. Saat 12.30 itibariyle YouTube.com.tr aktif hale getirildi. Yerelleşme adına önemli adımlar atan bir YouTube artık yayında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.