Google'ın sürücüsüz araçları artık Kaliforniya'yı da turlayacak

Google'ın sürücüsüz araçları artık Kaliforniya'yı da turlayacak

Google'ın internetteki geleceği ne olursa olsun, hayatımızdan kopmayacak projelerle ilgilendiğini biliyoruz. Bunlardan biri de sürücüz otomobil projesi ve ABD bu konuda Google'ın arkasında durmaya devam ediyor. Kaliforniya Valisi Jerry Brown, Google'ın sürücüsüz araçlarını halka açık yollara çıkması için gerekli yasa tasarısını imzalayan 3. eyalet oldu.

Google, sürücüsüz araçlarının Ağustos ayında toplam 500 bin km yol katettiğini açıklamıştı. İlk aracını Nevada'da görme engelli Steve Mahan'a veren Google, Florida'dan sonra Kaliforniya Valisi'nin Google genel merkezini ziyaret etmesiyle yeni bir eyaleti daha kapsamı altına almış oldu.

İmza törenine Google tarafından katılan Sergey Brin de yine Project Glass gözlüğüyle sahneye çıktı.

İmzalanan yasa taslağı gereğince Kaliforniya'da 2015'in Ocak ayına kadar sürücüsüz araçların trafiğe uyumuna ilişkin gerekli düzenlemeler  tamamlanmış olacak. Lexus RX450h, Toyota Prius, Audi TT ve Lexus RX (XU30) gibi farklı araçlarla otoyollarda kazasız bir süreç izlemeye devam ediyor ve bu gidişle ABD'de sürücüsüz araçların trafikte karşılaşması çok uzun zaman almayacak.

Google, 2010'da bu işe başladığında Sebastian Thrun Dünya Sağlık Örgütü'nün açıkladığı rakamlara göre trafik kazalarında her yıl 1.2 milyon kişinin öldüğünü hatırlatmıştı. Eric Schmidt de araçların insan kontrolünde olmasını eleştirmişti.

Her ne kadar klasik otomobil şirketleri Schmidt ile aynı fikirde olmasa da gelecekte sürücüsüz araçlara yer olduğuna şüphe yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.