eBay mobilde saat başı yaklaşık 100 bin dolar kazanıyor

eBay mobilde saat başı yaklaşık 100 bin dolar kazanıyor

Sanal pazar yeri eBay, mobil tarafta elde ettiği istatistikleri açıkladı. Söz konusu rakamlar önemli bir değişimin içinde olduğumuzu bir kez daha kanıtlıyor.

eBay, 2008 sonunda hizmete sunmaya başladığı mobil uygulamaların 100 milyondan fazla indirildiğini paylaşıyor. Son 6 aydaki indirme sayısı 25 milyon kez olmuş. Yani tüm indirme sayısının yüzde 25'i sadece son 6 ayda gerçekleşmiş. Farklı mobil uygulamalarla farklı mobil platformlarda kullanıcılarına dokunan e-ticaret devi, 100 milyonu aşkın ürünün mobil cihazlar üzerinden açık artırmaya çıkarıldığını belirtiyor.

Türkiye'de de artık GittiGidiyor markasıyla yer alan eBay, küresel çapta mobil işlemlerini bu yıl için 10 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyor. Bu hedef 2011'deki mobil işlem hacminin 2 katı demek oluyor ve Amerikalı şirket bu tutarın dünyanın 75 ülkesinin gayri safi yurtiçi hasılasının üzerinde olduğunu belirtiyor. Bununla beraber ABD'deki mobil ticaret hacminden de bahsediyor.

Her saniye 275 dolar satış

eBay mobilde her saniye 275 dolarlık ürün satıyor. Bu da şu anki durumda eBay'in yıllık 8 milyar dolardan fazla kazanabileceğine denk düşüyor. En popüler kategoriler moda, teknoloji ve araçlar olarak göze çarpıyor.

2010'da mobil ticaret hacmi ABD'de 3.4 milyar dolar iken 2015'te küresel mobil ticaret hacminin 119 milyar dolara ulaşması bekleniyor.  Nielsen'in verilerine göre Mart 2012 itibariyleABD'de akıllı telefon yaygınlığı yüzde 50'yi geçmiş durumda ve önümüzdeki yıllardaki büyümenin nasıl olabileceği konusunda gerekli mesajı veriyor.

Mobilin önemi hiç olmadığı kadar malum ve artık mobile uyum sağlamak başlı başına gelecekte varolmanın bir sebebi niteliğinde. eBay'in Paypal ile de bu mantığı başarılı şekilde uyguladığını görüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.