Twitter profillerine kapak fotoğrafı, mobil uygulamalara galeriler geldi

Twitter profillerine kapak fotoğrafı, mobil uygulamalara galeriler geldi

Bireysel anlamda insanların belki de en fazla öne çıktığı sosyal medya sitesi olan Twitter, biraz önce kişisel profillerle ilgili önemli bir yeniliği devreye aldı. Facebook gibi kapak fotoğrafı tasarımına geçti ve mobil uygulamalarını galerilerle güncelledi.

Artık herkes profillerine aşağıdaki gibi bir kapak fotoğrafı yükleyebilecek ve kendini görsel anlamda daha geniş şekilde ifade edebilecek. Bu alanın nasıl farklı şekillerde kullanılacağını da sanırım önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Siz de ayarlar/tasarım bölümündeki 'header' kısmından kişisel fotoğrafınızı güncelleyebilirsiniz.

Twitter'ın sadece anlık ileti paylaşımından daha fazla olmaya başladığı sanırım herkesçe malum. Bir sosyal ağ niteliğinde daha fazla güçlenmeye başladığını da pekala birlikte gözalemliyoruz. Kişileri öne çıkaran bir adımla profillere kapak fotoğraflarının eklenmesini de bu doğrultuda bir adım olarak yorumlayabiliriz.

Mobil uygulamalara galeri geldi

Mobil uygulamalar tarafında ise  iOS ve Android tabanlı akıllı telefonlar için Twitter uygulamaları artık hem bu kapak fotoğraflarını görüntüleyecek hem de kişilerin fotoğraf galerileri profillerin altında ziyaret edilebilecek. iPad'deki güncelleme ise bu özelliklerle beraber Twitter kullanıcılarına daha ayrıcalıklı bir tasarım ve deneyim sunacak.

Mobilde fotoğraf paylaşımının önemi düşünülürse Twitter özellikle mobilde büyük bir eksiklik yaşıyordu. Geçtiğimiz günlerde mobil webde kişisel fotoğraf galerinin profil sayfalarında görülebilmesine şaşırmış ve sevinmiştim. Bu yeniliğin mobil uygulamalara gelmesiyle aradaki fark kapanmış oldu ve Twitter'ın mobildeki yükselişinin bir nişanesi olarak kayıtlarımıza geçti...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.