iPhone 5 ön siparişleri tükendi, Apple hisseleri zirve yaptı [Güncelleme]

iPhone 5 ön siparişleri tükendi, Apple hisseleri zirve yaptı [Güncelleme]

Apple, iPhone 5 konusundaki eleştirilere bir kez daha satış rakamlarıyla yanıt veriyor. iPhone 5 ön siparişleri tükendi ve şirket hisseleri 700 dolar seviyesine, yani şimdiye kadarki en yüksek değerine erişti.

Apple hisseleri tüm eleştirilere rağmen yükselirken, şirket sözcüsü Nat Kerris, iPhone 5 için başdöndürücü bir talep aldıklarını söylüyor. Ne kadar iPhone sipariş edildiği paylaşılmadığı için bir kıyaslama yapamıyoruz ama siparişlerin teslimat süresi 1-3 hafta arasına uzatılmış gözüküyor.

Apple'ın yeni iPhone'daki radikal adımı hiç şüphesiz 4 inçlik yeni ekran boyutu oldu. Bir inovasyon olarak değerlendiremeyeceğimiz bu yenilik, özellikle iPhone 4S sahipleri için sadece daha güçlü, daha ince, daha hafif bir cihaza geçiş yapmaktan fazla bir anlam taşımıyor. Ancak tüketici talebi, Apple sevdasından mıdır bilinmez ön siparişlere de 'geleneksel' ilgisini göstermiş gibi duruyor.

Ön sipariş talebiyle 697 dolara yaklaşan ve şu an 691 dolar seviyesinde seyreden (ön sipariş öncesinden yüksek bir değer) Apple hisselerinin cuma günü nasıl değişeceği merak konusu. Zira 21 Eylül iPhone 5'in mağazalara ineceği tarih. Apple hisslerini bir gece önceden, mağazaların önündeki kuyrukların uzunluğuyla tahmin etmek mümkün olacak ve işler yolunda giderse Apple'ın piyasa değeri 700 milyar dolara bir adım daha yaklaşmış olacak.

GÜNCELLEME: Apple'dan açıklama geldi. iPhone 5'in ilk 24 saatteki sipariş sayısı 2 milyon. iPhone 4S'in aynı süredeki sipariş sayısı 1 milyondu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.