San Francisco'ya taşınan Befunky Instagram'a rakip oldu

San Francisco'ya taşınan Befunky Instagram'a rakip oldu

Fotoğraf düzenleme hizmeti olarak yayına başlayan ve dünyaya açılan yerli girişimlerimizden Befunky, kısa süre önce popüler bir alana adım attı. iPhone, iPad ve Android için Instagram benzeri fotoğraf paylaşım uygulamalarını hizmete sundu.

Befunky mobile 2 platformda toplam 6 uygulama ile adım atmış. Akıllı telefonlar için için ücretsiz ve ücretli uygulamalarının yanına birer de tablet uygulaması eklemiş ve şu anda 500 bin günlük, 5 milyon aylık aktif kullanıcıya, aylık paylaşılan fotoğraf sayısı ise 50 milyona ulaşmış.

Kısaca uygulamadan da bahsetmek gerekirse, fotoğraflara çeşitli hazır efektler ekleyebildiğiniz, bu efektleri istediğiniz oranda elle kontrol edebildiğini ve sosyal ağlarda paylaşabildiğimiz bir hale gelmiş. 

Befunky'nin ücretsiz uygulaması herkese hitap ederken, ücretli uygulamalar sunması da App Store'da 4.99 dolara satılan SnapSpeed (ileri düzey düzenlemeler sunuyor) gibi uygulamalara karşı yeni bir seçenek oluyor.

Yeni merkez San Francisco

2007'den beri aktif olan girişim Cem Ülkü'den aldığımız bilgiye göre tescilli fotoğraf düzenleme algoritmalarıyla bu alandaki benzer girişimlerden ayrılmak istiyor ve popüleritesini artırmak için Befunky'nin topluluk yönetimi ve halkla ilişkiler ekibi San Francisco'ya taşımış. Befunky, zamanında Zazzle ile işbirliği yaparak da yüzünün ABD pazarına dönük olduğunu göstermişti.

Golden Horn Ventures'dan 1.6 milyon dolar yatırım alan BeFunky'nin bu adımı geç kabul edilebilir ama teknoloji olarak doğru bir adım atıldığı su götürmez bir gerçek. Yayınlanmasının ardından App Store'daki fotoğraf uygulaması kategorisinde bir çok ülkede ilk 10'a girmesi de Befunky'nin kendi alanında şansının olduğunu ve yeni yatırımların kapısını aralayabileceğini gösteriyor.

Befunky.com'dan uygulamalara göz atabilir, çekilen fotoğraflara da galeri sayfasından ulaşabilirsiniz. Evet, Befunky Instagram'ın tersine kendi galeri bölümünü oluşturmuş durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.