FBI Apple kullanıcı bilgileri konusunda Antisec'i yalanladı

FBI Apple kullanıcı bilgileri konusunda Antisec'i yalanladı

Dün Antisec siber korsanlarının 1 milyon Apple kullanıcı kimlik numarasını (UDID) bir FBI ajanının bilgisayarından alarak halka açıkladığını paylaşmıştık. FBI konu üzerine bir açıklama yapma gereği duydu ve Antisec'i yalanladı.

Antisec'in 12 milyon Apple UDID'sine sahip olduğunu iddia etmesi önemli bir haberdi. Ben bu bilgi sahipliğinin FBI'in yasal hakkı olduğunu tahmin etmiştim ama FBI söz konusu bilgilerle bir ilişiğinin olmadığını ve Ajan Christopher K. Stangl'in bilgisayarına korsan bir sızma olmadığını paylaştı.

The FBI is aware of published reports alleging that an FBI laptop was compromised and private data regarding Apple UDIDs was exposed. At this time, there is no evidence indicating that an FBI laptop was compromised or that the FBI either sought or obtained this data.

FBI National Press Office

FBI'ın bir açıklama yapması Antisec'in ciddiye alındığını gösteriyor ama daha önemlisi FBI'ın bu tür bir bilgiye sahip olmadığını ve ilgilenmediğini öğreniyoruz. Yani yarın bu bilgi sahipliğinin FBI bilgisayarlarında ispatlanması durumunda FBI yalancı durumuna düşebilir.

1 milyon UDID'yi açıklamasına rağmen şimdilik yalancı konumunda gözüken Antisec ama Twitter'da yapılan açıklamalar FBI'ın sözlerinin pek de ciddiye alınmadığını gösteriyor. Antisec, FBI'ı yalancılıkla suçlarken 3 TB bilgiye sahip olduklarını ve henüz oyuna yeni başladıklarını paylaşıyor.

Konunun odak noktasındaki Apple tarafında ise sessizlik hakim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.